Геймърска машина за 2800 - 3000лв

здравейте на всички искам сам да си сглобя машина и имам някои важни въпроси

процесор - intel или AMD Rysen и ако е райзен то коя генерация и кой модел и мога ли (трябва ли) да го овърклокна ако е нещо от порядъка на седмица

дъно - предложете дъно което да потдържа и по премиум моделите и ще върши работа поне 3 години. Дъно което потддържа овърклок според процесора

видеокарта - две GTX 1050ti, GTX 1060 или GTX 1080 ако бъда оскъден към периферия на първо време, но това значи да не употребя потенциала и

рам памет - ще ми бъдат ли нужни 16gb и за какво. Какво са херците при рамта

захранване - модулно или обикновенно и има ли значение кога е излязло на пазара

кутия - нещо което крещи едновременно чист, секси, гейминг сетъп (като онази от project destiny или белите comic con edition компютри на джирекс)

охлаждане - предложете водно охлаждане във което да се вижда как циркулира цветна течност и със него компа ми да изглежда като квадратен космически кораб
не съм наясно с цените и може и да е обикновенно водно охлаждане

намерете всички тези компоненти и предложете БАЛАНСИРАНА конфигурация
да не е нещо от сорта на 400лв комп който да изнасиля с RTX 2080ti
може да предложите и някой готови конфигурации които обаче да са от порядъка на 1600 - 1700лв, че да мога да бутна една GTX 1080 и Ryzen 7 вътре

За какво ще го ползваш, само игри, стриймване, видео обработка, фотошоп??? :thinking:

1 Like

и питаш!? ще изнасилвам нуубове с potato pc-та :joy::joy::joy::joy::joy:
за всичко изброено. предимно игри защото парите са едни за всичко и камера с микрофон за 3000лв няма да стане

Тук може да се вземе и i7 9700k. По-добър ще е в игрането на игри, но ще струва повече и Ryzen-а е по-добър за Photoshop и stream-ване.

Едно доста добро дъно, дори за 2700X не ти трябва повече. Разгледай го, ако ти трябвт повече SATA портове, USB-та или планираш SLI в бъдещето ще ти трябва X470 дъно, което е по-скъпо.

За охлаждането, аз бих взел въздушно. От страна на охлаждане, ще трябва да дадеш бая повече пари за водно, за да получиш по-добри резултати. Също така с въздушното, няма риск от теч (вярно е, че се случва рядко, но според мен better safe then sorry). Поддръжката също е по-лесна.

Искаше ми се да сложа RTX 2080, но не стана. Ако искаш може да сменим процесора с Ryzen 5 2600, който е 6 ядра / 12 thread-а (2700 има 8 ядра / 16 thread-а) и да сложим RTX 2080. По-зле ще се справя в всичко, освен игране на игри, където по-добрата видеокарта, ще даде около 15-20% повече fps в сравнение с конфигурацията по-горе.

2 Likes

слънце си но за какво ще ми потрябват 16гб
дори и за тежки игри като фортнайт пубг и гта ще стигнат 8

8GB ще ти стигнат за игри, но това е минимума. Ако искаш да обработваш снимки, видео и т.н., ще ти трябват повече. :wink:

3 Likes

+1 за @bumtras. Това по-долу го бях написал вече, така че ще го постна.

Незнам ти как си използваш комютъра, но аз когато се ровя в нета и т.н използвам около 7, също съм виждал игри, където да имаш повече от 8 помага, главно GTA 5 и Batman Arkam
За програми като Photoshop и Premire Pro (предполагам, че това ще използваш за редактиране) ще помогнат.

Иначе без проблем можем да ги заменим с 2x4 (важно е да са две пръчки памет, оптимално е за Ryzen процесорите).

така ще е по - добре, предполагам, че Ryzen 5 ще се впише по - добре в конфигурацията, но не съм сигурен защото откакто малките ми гадни ръчички докоснаха комп ползвам интел, обаче отново гледам видеокартата и незнам дали… незнам просто
как работи номера на серията и генерацията при процесорите на Ryzen и дали изобщо е по - добър от intel
и моля предложи друго ссд защото няма да се пасне на черно белия сетъп

Аз бих го направил. Особено, щом главно ще играеш игри. Също NVENC чипа в 2000 серията Nvidia видеокарти е значително по-добър от този в 1000 серията и по-стари, което значи, че stream-ване с видеокартата може да е добра алтернатива.

Зависи. От 8-мата генерация насам intel процесорите за по-добри в gaming. За gaming Ryzen от 2000 серията е горе-долу равен на intel от 7-мата генерация, но за същите пари можеш да вземеш повече ядра от AMD.

По-скъпо е, но пасва със setup-а. Също е малко по-бързо.

1 Like

понякога производителноста на единично ядро е по важна, но това не се отнася за игри
мисля че по добрия процесор ще е интел защото ryzen ще се представя по-добре в игри, но през 60% от времето си ще ползвам интернет и не искам картоф
ссд-то е идеално

Точно за игри се отнася.

Обратно, Intel са по-добри в игри.

В нета няма да усетиш разлика.

1 Like

4:30

отлично значи
само за видеокартата остана да се колебая
1 Like

Поправка!

Дори и да се вземе Ryzen 5 2600, за RTX 2080 сме 280 лв. над бюджет (смятам и SSD-то на Samsung). Ако не ти се дават, оригиналният варият на машината е по-горе.

вече в главата ми се роди план и ще те разочаровам
ще взема готова конфигурация и ще я ъпдейтна
G:RIGS Comic Con Edition бял 1399лв
ryzen 7 2700 469лв
RTX 2060 899лв
2767лв
и влизам дори под бюджета
мога даже да си позволя ето този як монитор

На дъното ще му трябва BIOS update, за да рабори с 2-ра генерация Ryzen процесори. Като си го поръчваш им напомни0 да го направят.

Също, коя е тази RTX 2060 за 900 лв?

Аз бих взел тази. Няма смисъл да се дават парите за strix картата. Дори да я overclock-неш, повишението в производителността няма да си струва 70 лв.

Също, нормално е да си под бюджета. RTX 2060 е по-евтина карта от 2070 или 2080.

Незнам дали от Desktop.bg предлагат тази услуга, но мисля ще можеш да ги питаш да ти сглобят конфигурацията с частите, които искаш. Така, няма да трябва да се чудиш какво да правиш с частите, които ще смениш и ще спестиш някой лев.

За монитор, бих взел това:

Не очаквай много от цветовете, но е 144hz, което го прави много по-добър за игране на игри. Като бонус, има и Freesync.

Препоръчвам този, матрицата е много по-добра и е със извит екран

+1 за матрицата. Незнам колко е добра идеята, да се играят игри на извит екран, но за това @goshko може да си реши.

няма да си позволя каквато и да е периферия при тези обстоятелства, затова можеби ще взема интелската версия, няма да сменям процесора и ще инвестирам в би-брутална карта RTX2070

Ако няма да сменяш процесора, ще ти е трудно. Intel версията идва с i3 8100, който само за игране на игри може и да се справи (имам съмнения, че ще bottleneck-ва RTX 2070), но за другото, очаквай да се представи слабо.

Същото важи и за AMD версията, ако не смениш процесора. Няма как процесори от нисък-среден клас и да играят игри с мощна видеокарта и да stream-ват и да стават за photoshop и за редактиране на видео.

2 Likes

intel core i3
2 Likes