Каква е разликата между 3.5 mm audio connector и USB слушалките

Предишните ми слушалки бяха Razer Man’O War 7.1 wired и сега мисля да си взема Razer Thresher Tournament Edition , но първите са с usb , а тези са с 3.5 mm audio connector ? Кое е по- добре ? Има ли някаква разлика като по-лош звук, пръщене или нещо подобно ?

При USB версията се предава повече мощност и предаване на информация за разни екстри по слушалките ( RGB , профили и тн) , но като цяло при звука няма разлика и аз преди си задавах този въпрос като си вземах "razer kraken pro v2 " . Ако играеш игри при които се изисква разликата при местоположението на някой играч (да го чуваш от къде идва) или от къде се стреля с оръжие ( CS примерно) няма да има разлика и при 2-та варианта (usb & 3.5mm jack).

1 Like

Преди имах едни слушалки на Microlab, който имаха 3.5 mm жак и USB. През USB звука беше в пъти по-мощен и даже не можех да ги нося на макс (ползвах ги като колонки). Другото, е че при микрофона винаги съм имал проблеми с пращене ако ползвам 3.5 mm жака а при USB микрофоните нямах този проблем. Дори приятели са си решавали проблема с гадния микрофон като си купуват приставка която е USB към аудио/микрофон. :slight_smile:

На кратко аз лично смятам, че USB е по-добро решение.

1 Like

Аз записвах клипове преди с микрофона на Man’O War-а и е много добър и сега ако мина на 3.5 mm connector ще е по лош звука така ли ?

Не се знае. Този шум идва от различни смущения и е различно при всеки. Чувал съм истории, че им шуми от това, че компа им е на земята, че дъното не е добре заземено, че тока дето идва по жиците магически го прецаква. Реално няма как да знаем.

1 Like