Компютър за 3000лв! /GAMING/STREAMING

Здравейте! Мисля да си купувам компютър с който ще мога да stream-вам , записвам и играя игри. Моля ни напишете конфигурация за около 3000лв може да мине и към 3400 МАКС!

Ако го оптимизирам еднакво за игране на игри и стриимване бих взел това. Цена: 3365 лв.

Ако няма да стриимваш толкова, а искаш игрите да ти вървят по-добре, бих сменил дъното и процесора с тези:

Излиза 3417 лв., малко над бюджет, но ако взимаш комп за 3k и нагоре, едвали е голям проблем.

Ако искаш нещо вече сглобено:

Имай предвид, че на 20 септември, Nvidia ще пускат нови видеокарти, така че аз бих изчакал малко.

P.S Промокод G47 и с видеокартата идва безплатно 120 GB SSD.

Дъното за Intel Core I7 не е ли малко траши?

Z370 дъно е, ако искаш по-добро, има! Ако няма да overclock-ваш сериозно, няма да има много разлика.

Прати някое по хубаво. :slight_smile:

По-хубаво е, но и е по-скъпо. Според мен не си струва, няма да има осезаема разлика, освен ако наистина натиснеш процесора с тежък overclock.

Какво ще рече “Тежък овърклок”?

Волтаж на ядрото над 1.38V и честота около 5.1 Ghz. Поне за мен.

Яшааа 5.1Ghz шайзен… :smiley: 4.7 ще ми е предостатъчно :smiley: . А коя е по добра? I7 8700K или AMD Ryzen 7 2700X ?

Отделно! Водното охлаждане не е ли по-добро?

Доста от процесорите от Coffee Lake (особено i5 8600k и i7 8700k) успяват да стигнат до 5 GHz и нагоре. Има чипове, те са по-редки, но ги има, стигат до 5,3 и даже 5,4. Относно AMD срещу Intel, ако сериозно ще се захващаш със стриймване, взимай Ryzen-а. Повреме на стриийм, и ти ще вадиш повече fps и ще можеш да направиш stream-а, да изглежда по-добре. Ако мислиш главно да правиш клипове, записване и редакриране, и stream-ването е втори приоритет, аз бих взел intel (nvidia видеокартите имат възможност да записват, почти без да товарят процесора). Също, доколкото знам Aodbe Premire върви по-добре на intel-a.

Ако вземеш от скъпите, да. Под скъпи имам предвид от 400 лв. нагоре. При по-нормалните охладители, са горе-долу еднакви. Аз бих взел един голям въздушен, пред воден с два вентилатора.

  1. Не се притесняваш, че има вода в компютъра ти.
  2. Може би, ще е по-евтино.

Демек AMD е по-добра когато мисля да се занимавам със stream-ване главно така ли?

Като цяло, да! Ако ще правиш клипове, можеш да снимаш с видеокартата (aka не ти се товари процесора), а ако използваш Premire Pro за едитване, последният пач даде доста предимство на intel.

PremiEre Pro се възползва страшно добре от видео картата ти и не зависи само от процесора като Sony Vegas дето 100 години не могат да си оправят CUDA съвместимостта. Реално ако имаш хубава карта рендъра в Premiere е няколко ПЪТИ по-бърз поне при мен, но програмата е ужасна за едитинг.

Знам, че се възползва добре от видеокартата. В последният пач добавиха да може и да използва вградената в coffee lake intel процесорите, допълнитено забързвайки нещата.

🤔