4K монитор или 4к телевизор?

Привет на всички и мойте тъпи въпроси :)…
Решил съм да си купя монитор,но се чудя дали да е монитор или телевизор!!!
гкледам разликите между 4к тв и 4к монитори и честно казано почти всичко им е еднакво ,а цената е на половин.
Искам да кажа мойте нужди:
Основно ще се ползва за правене на 3д проекти и тяхното рендериране,игри не играя много често,но като имам време си пускам да играя!

Искам да е 4 К
30 инча
Да има от тия новите системи за цветовете…,абе да има уникална картина :slight_smile: и гледам ,че има някаква връзка на дадени монитор с видео карта ,а мове и да бъркам
значи гледах и тв и монитори и честно разлика аз лично не видях ,като се има предвид,че не разбирам! Не знам дали е от значение процесорът ми е амд и картата 1080
Забравих да добавя,че не искам да е ‘‘гланцирана екрана’’ тоест да се оглеждам в него като в огледало,че е много изнервящо
Дали ще е възможно да ми препоръчате
до към 1000 лева,но това е макс…да не кажа,че ми е над бюджета :slight_smile:
Благодаря!

1 Like

Честно казано аз не разбирам много и не мога да преценя,но зависи и от целите ти.
4к монитора се използва за предаване на картина от компютъра.а 4к ТВ върши същото, когато го свържеш,но може и да го използваш за да гледаш телевизия.(може и да го ползваш за повече неща,но това изисква smart tv функция,което вече задълбочава темата за телевизора).Обобщено:разликата е че телевизора ти предоставя и опция за телевизия ,а през монитора може саамо да гледаш съдържанието от компютъра.В крайна сметка всичко зависи от бюджета,и ако монитора и телевизора са на сходна цена по-добре вземи телевизора.Но все пак преразгледай целите си и прецени от къкво се нуждаеш.
Надявам се поне малко да съм помогнал и късмет в избора😃

Обикновенно телевизорите имам по-голям input lag т.е. картината излиза с малко по-голямо забавяне в сравнение с мониторите. Това се получава понеше малко или много, телевизорите правят някаква обработка на цветовете.
Ако решиш да ползваш телевизор, бъди сигурен, че си включил на “Gaming Mode”, но дори тогава не е сигурно, че няма да има някакъв допълнителен input lag.

2 Likes

Ами телевизор к4 спрямо монитор 4к ,цените от към монитора са с почти половината пари отгоре и ,не мога да рабера аджеба защо !!!
Благодаря за отговорите!

1 Like

🤔