Моля Помощ за Acer XF240H OD(Overdrive)


#1

Здравейте пичове,зех си тука един acer xf240h цветовете беха гомно ама ги нагласих бачка сега добре ,но имам един голям проблем, с displayporta от комплекта съм като вляза в настройките има OD(Overdrive) от там се слага response time от Normal на extreme зада изчезне гнусния ghosting ,но по някаква тъпа причина е в тъмно сиво и не ми дава да го пипам, Gsync е пуснат изгасих го пак неще,надявам се някой да има решение на проблема щото в cs примерно е супер гладкото на 144hz Но си има Ghosting и ме дразни адски яко.
Благодаря Предварително
P.S точки запетайки там съм сложил колкото да има сори за грамотността :slight_smile:


#2

Ползвам този монитор от няколко години и до сега съм карал без OD. Смятай колко съм умен. :g47sad:

Странното, е че и при мен е сив. Това което забелязах е, че при долния тест на 144 Hz мога да следвам най-долното UFO без да е размазано, НО зад него наистина има няколко пиксела Ghosting. Сега ще ме караш и аз да се опитвам да го пусна. :g47kek:


#3

Добре… току що успях да го оправя и нямам никаква идея как стана. Първо спирах и пусках Game Mode няколко пъти. След това в настройките промених няколко пъти Wide Mode на Aspect и Normal като монитора ми се рестартираше няколко пъти. Опцията се появи, но ако трябва да съм честен на Extreme пак има Ghosting и ми е по-неприятен от този на Normal. :smiley:


#4

еми не ми се получава но може ли да ми дадеш някакви настройки за цветовете защото в пубг в сравнение с стария 72hz samsung VA панел тоя TN е ужасен


#5

С каква видео карта и с какви драйвъри си?


#6

I5 8400
1060 6gb
2x8gb ram
Драйвърите са уж последните които има не съм вкъщи да погледна в момента


#7

за ODто трябваше да пусна монитора през скапания HDMI да го пусна да сейфна профил с него и да върна пак дисплей порта за да работи,голяма шитня


#8

Само да те попитам това си го спрял когато ползваш Display Port нали? Че при мен се беше пуснало само след ъпдейт. :smiley:


#9

неее пуснато ми е щото като имам по малко фпс примерно като пусна witcher 3 на макс и извада 45-50фпс върви по гладко с gsynca пуснат


#10

Да бе ама разбираш, че монитора НЯМА G-Sync нали? И опцията да го пуснеш е от новия ъпдейт като ти казва, че може да има проблеми. Ако го спреш от там не ти ли се появява OD опцията?


#11

Не се появява опитах накарах го да тръгне по друг начин както написах,а монитора е в списъка на gsync compatible мониторите в сайта на нвидиа и работи без проблеми,пуснах го преди 2дена като го взух до сега не съм видял проблем,доста ми е полезен в повечето игри има голяма разлика с него пуснат.


#12

Трябваше да го пусна през HDMI са сейфна и да върна display porta


#13

току що централно в средата на екрана видях един умрял пиксел начи тва направо ми бръкна в гъза на 2дена монитор изгорял пиксел