Моля Помощ за Acer XF240H OD(Overdrive)

Здравейте пичове,зех си тука един acer xf240h цветовете беха гомно ама ги нагласих бачка сега добре ,но имам един голям проблем, с displayporta от комплекта съм като вляза в настройките има OD(Overdrive) от там се слага response time от Normal на extreme зада изчезне гнусния ghosting ,но по някаква тъпа причина е в тъмно сиво и не ми дава да го пипам, Gsync е пуснат изгасих го пак неще,надявам се някой да има решение на проблема щото в cs примерно е супер гладкото на 144hz Но си има Ghosting и ме дразни адски яко.
Благодаря Предварително
P.S точки запетайки там съм сложил колкото да има сори за грамотността :slight_smile:

Ползвам този монитор от няколко години и до сега съм карал без OD. Смятай колко съм умен. :g47sad:

Странното, е че и при мен е сив. Това което забелязах е, че при долния тест на 144 Hz мога да следвам най-долното UFO без да е размазано, НО зад него наистина има няколко пиксела Ghosting. Сега ще ме караш и аз да се опитвам да го пусна. :g47kek:

2 Likes

Добре… току що успях да го оправя и нямам никаква идея как стана. Първо спирах и пусках Game Mode няколко пъти. След това в настройките промених няколко пъти Wide Mode на Aspect и Normal като монитора ми се рестартираше няколко пъти. Опцията се появи, но ако трябва да съм честен на Extreme пак има Ghosting и ми е по-неприятен от този на Normal. :smiley:

еми не ми се получава но може ли да ми дадеш някакви настройки за цветовете защото в пубг в сравнение с стария 72hz samsung VA панел тоя TN е ужасен

С каква видео карта и с какви драйвъри си?

I5 8400
1060 6gb
2x8gb ram
Драйвърите са уж последните които има не съм вкъщи да погледна в момента

за ODто трябваше да пусна монитора през скапания HDMI да го пусна да сейфна профил с него и да върна пак дисплей порта за да работи,голяма шитня

Само да те попитам това си го спрял когато ползваш Display Port нали? Че при мен се беше пуснало само след ъпдейт. :smiley:

неее пуснато ми е щото като имам по малко фпс примерно като пусна witcher 3 на макс и извада 45-50фпс върви по гладко с gsynca пуснат

Да бе ама разбираш, че монитора НЯМА G-Sync нали? И опцията да го пуснеш е от новия ъпдейт като ти казва, че може да има проблеми. Ако го спреш от там не ти ли се появява OD опцията?

Не се появява опитах накарах го да тръгне по друг начин както написах,а монитора е в списъка на gsync compatible мониторите в сайта на нвидиа и работи без проблеми,пуснах го преди 2дена като го взух до сега не съм видял проблем,доста ми е полезен в повечето игри има голяма разлика с него пуснат.

Трябваше да го пусна през HDMI са сейфна и да върна display porta

току що централно в средата на екрана видях един умрял пиксел начи тва направо ми бръкна в гъза на 2дена монитор изгорял пиксел

🤔