Проблем със AMD ReLive и OBS

Здравейте! Преди седмица се сдобих със sapphire nitro+ rx570 4gb. Пробвах да записвам геймплеи със нея, всичко изглеждаше наред, вадех повече от 60fps, но когато видях записа който съм направил останах повече от разочарован…На записа се вижда едно досадно насичане когато взимах завойте, но докато играех това го нямаше, само на записа е така! Мониторът ми е с резолюция от 1680x1050 60hz ако това има значение. Също да уточня, че записвам със AMD ReLive. Също в предни постове споменах, че процесорът ми е i3 6100, но проблемът не смятам да е от него, защото докато играя и записвам, не се използва повече от 86%. Също и картата не се използва на максимум 75-80%.
Със най-новите драйвъри съм, но не мога да открия проблема!
Претърсих целия интернет, и се оказа, че много други също имат същия проблем, но оправяне няма!
Пробвах да записвам и с OBS на най-оптималните настройки за хардуерът ми, но същото… Насичане през 5,6 секунди, дори на места където няма много обекти. Кодекът който ползвах е H.265 на AMD, пробвах и с другите, проблемът остава…Дали ако му метна един windows 7 нещата няма да се оправят? Чувал съм, че е по-лек от десятката, и ги няма прищявките на Microsoft който да товарят компютърът?

Пробвай да намалиш настройките на написването, примерно по-нисък bitrate, ако се наложи и по-ниска резолюция. На 720p, би трябвало да няма проблеми :wink:

Пак същата работа…Пробвал съм какво ли не, а в момента правя флашка на Windows 7 да пробвам кво ще стане.

Не вярвам да има разлика.
Кажи какви са ти настройките за записване, може да забележим нещо нередно.
Другата ти опция е да пробваш да енкодваш с процесора :confused:

edit: забравих. да попитам, но предполагам, че си с най-новия драйвър. Също пробва ли преинсталация на драйвъра?

Пробвал съм какво ли не както вече казах… Настройките са максимално оптимални. Битрейта е на 50000, резолюцията е настроена на същата каквато е и в играта, и съм настройл да записва на 60FPS. Няма какво толкова да се гледа, ReLive е много опростен за ползване… А в играта съм настройл само високи детайли на колите и V-Sync, който и включен, и изключен не прави разлика в лаговете в записите…
И едно много важно уточнение!
Windows update server-ра по време на игра товареше процесора с цели 30%! Спрях го, но не помогна

Пробва ли с по-нисък bitrate, примерно 30000 или 720p на 20000 kbps?
Също при всички игри ли се получава това или една конкретна? Може relive да има проблем с играта. :thinking:

Запиши един кратък клип и го качи в https://mega.nz/ да може да го прегледаме обстойно. Също, прати един screenshot от на настройките ти в obs.

Да ви update-на. След като инсталирах Windows 7 ultimate проблемът изчезна! И не е като старата десетка да е била зле, щото 3 пъти му мятах различни десетки на компа от различни времена, но никакъв резултат. Със седмицата обаче беше съвсем друга история. Вече го няма гадния лаг при играене на Project Cars 2 , особено при завойте преди беше страшно, сега играя играта на high и ultra preset, и същевременно записвам, а клиповете след това са кеф да ги видиш :smiley:
Също, използвам ReLive на амд на AVC със 60FPS и със 100mb/s, и безпроблемно играя и записвам.

1 Like

🤔