Съвет за смяна на дъно и процесор на AMD

Реших да сменя на компютъра си процосора, но дънното е с AM2 и няма много лесно да намеря процесор за него (дъното ми е ALiveNF6G-VSTA , сокет 940 с процесор AMD Sempron). Въпроса ми е дали може да ми предложите дъно + процесор за около 150 лв може и повече до окло 250лв и ако може да бъдете новото дъно да е за същата котия както е сегашното и да използва ddr2 памет и за в бъдеще ако е възможно ъпгрейд на паметта. Целта е за гейминг на приемливо качество на лига и цс го.

В бъдеще мисля и една 1030-ка или 1050-ка да сложа.


или

може би и 1030-ка за начало

Сега съм се спрял на тези, но ми трябва съвет дали са правилно съвместими и излизат до 500лв , ако има по евтин вариант ще приема

DDR2 не се използва от много време, всички процесори след 2010 използват DDR3 и нагоре, така че не.

Определено бих взел вторият вариант, но ако ще взимаш Rysen 3 2200G, няма смисъл от бюджетна видеокарта, като GT 1030. Аз бих взел парите от видеокартата и бих ги вкарал в още рам. По-добре вземи 2 модула по 4 GB отколкото един 8 GB и на кокото се може по-висока честота, понеже вградената видеокарта ще използва RAM-та като видеопамет, което значи, че искаш да е колкото се може по-бърза.

Едно от хубавите неща, когато си с такава конфигурация и новите Ryzen процесори с Vega вградени видеокарти, е че когато събереш пари за по-мощна видеокарта по-нататък, можеш просто да я сложиш и си 6 (ако захранването може да се справи).

Като цяло до 500 лв. за главните компуненти бих взел това:

Няма да е най-доброто нещо на света, но за CS и Лига би-трябвало да е добре.

ВАЖНО: Най-вероятно ще ти трябва BIOS update, преди да рабори, така че имай го в предвид.

Имай предвид, че ти трябват и други компоненти, като захранване, кутия, хард диск/SSD, т.н

@TheEagleGamerBG Защо да ми трябва BIOS update??

Имам предвид на дъното, което съм постнал. Не съм видял някъде да се продават от новите A серии дъна за 2000 серията (даже незнам дали са излезнали) AMD процесори, на които не им трябва.

@TheEagleGamerBG Ясно трябва да поразуча за BIOS ъпдейтите.

@TheEagleGamerBG @Gothika_47 Щом си купя дъното от десктоп бг дали те могат да го ъпгрейднат ако напиша в добълнителното описание при поръчката ???

Чувал съм, че направо могат да ти сглобят компютъра, но не съм 100% сигурен. Тук @Gothika_47 може да потвърди.

EDIT: https://desktop.bg/computers-desktop-Budget-bugdet_vega

От deskop.bg имат такава система. Само като скролнеш по-надолу избери опцията за 8 GB RAM.

1 Like

Остана само да намеря допълнително пари и го взимам с код
G47 :wink:

1 Like