Смяна на процесор (AMD)

Понеже не съм много запознат искам да питам каква е процедурата при сменяне на процесор? Имайки в предвид, че и двата процесора са с един и същ сокет АМ4. Трябва ли да ъпдейтвам BIOS-a или не? И ако да, то кога преди да го сменя или след? Извинявам се за може би малоумния въпрос. :smile:

Виж в сайта на производителя на дъното дали е процесорът е поддържан и в кой пач на биоса е добавен. Ако е необходима ъпдейтваш биоса и чак след това сменяш процесора. :wink:
Ако първо смениш процесора, няма как след това да смениш смениш биоса, понеже компютъра няма да тръгне.:slight_smile:
Но някой от новите AMD дъна имат функцията да се ъпдеитнат като сложиш биоса на флашка, след това стартираш компютъра с флашката включена в него и без поставен процесор. В твоя случай това няма да е необходимо.
Препоръчително е да се ъпдейтва биоса само гато е наложително, защото примерно ако ти спре тока по време на ъпдейта, става лошо :frowning:

Да, процесорът е поддържан от дъното. Има ли възможност да не е необходим ъпдейт на биоса?

Виж коя е версията на биоса ти и в коя версия е добавен процесора, който искаш да сложиш. :wink:

Сменяш процесора и ако не буутне връщаш стария и ъпдейтваш BIOS. По-принцип дъната са ъпдейтнати като ги купиш, но при най-новите процесори понякога трябва ъпдейт. Пробвай и кажи какво е станало. :smiley:

🤔