Как да си ъпдейтна BIOS-a?

Понеже си взех новия Ryzen 7 2700x и видях, че за да работи с x370 трябва да ъпдейтна BIOS-a … някой знае ли как да направя тая магия и ще има ли проблем ако новия процесор бъде на стария чипсет ( никога преди не съм правил подобна магия . Предполагам че включва нещо като драйвер който да вкарам на външна флашка , но нататъка не знам :smiley: ) ?

Old CPU: Ryzen 7 1800x
Motherboard: MSI X370 GAMING M7 ACK
RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz Team T-Force
Graphic Card: ASUS Turbo GeForce GTX 1080 Ti 11G

Някои дъна могат да се ъпдейтват и чрез exe файл. В нета някаде трябва да пише как става.
Ако не намириш нищо се разрови в биоса, някъде трябва да има опция за update.

За новите Ryzen процесори няма проблем да се сложат на дъно от 1-во поколение, но няма да използват всички функции, които са им вкарани, понеже за да ги ползват им трябват дъна за 2-ро поколение, а относно биос ъпдейта, баща ми ми каза че се тегли от интернет и там нещо си, но не съм сигурен за ъпдейта! И също един въпрос: Сподели си мненията ако може след като си използвал малко този процесор, понеже мисля и аз да си го взема и също защо реши да го смениш! :slight_smile:

@bebebaba1234 процесора се справяше доста добре с всички игри ( и видео картата играе роля ) , задачи и обработка на видеа , даже бях попаднал на хубав чип и го клокнах на 4,2ghz без да дигам магически температури ( с водно охлаждане и термо паста тип: течен метал ) , и затова ще направя друга конфигурация със стария процесор когато дойде някой приятел у нас да играем 2-мата . Реших да го сменя понеже стриймвам и развивам нещата напред по отношение на хардуер, и се стремя да имам най-доброто :slight_smile: , но ако смяташ да играеш игри и да ги стриймваш ryzen 7 1800x 10/10 ( тази оценка дълго време ще стои така по мое мнение ) .

Аз мисля да чакам докато пуснат Ryzen 7 2800X (12 ядра, 24 треда)

@bumtras Из биоса не барам никога ( говоря за нещата които не ги знам , а те са много ) само за клокването на процесора съм пипал . Аз в ионтернет рових и клипове гледах , но искам да чуя и вашето мнение по темата.
Смятам, че това с биоса може да стане чрез флашка? @bebebaba1234

Би трябвало да стане, понеже баща ми така ми беше казал!

Не ми се чака до Юли месец ( според представителя на AMD тогава ще го пуснат ) :smiley: . Аз ще продам 2700x ( няма даже и да го клоквам, да бъде в добро състояние ) и ще взема новия на далавера с един колега :smiley: . Ти си знаеш.

1 Like

@blackviking21 Точно това и аз имах предвид като казах да се разровиш в биоса. Слагаш флашката, влизаш в биоса и намираш опцията за ъпдейт. Не съм го прави до сега, но знам че е нещо такова. И пак провери дали в сайта на производителя на дъното няма .exe файл, който да го ъпдейтва през Windows.

🤔