Bottleneck - 1060 3GB

С какво мога да сменя i5-2320(1155) за да не Bottleneck-ва на 1060 3gb

Можеш да използваш този сайт за да разбереш кое в дадена конфигурация Bottleneck-ва и колко. Принципно няма как да няма никакъв bottleneck, но търсиш нещо, при което да имаш до 4-5 процента, това е допустимо. :blush: :blush:

Ако не ти се сменя RAM и дъно, няма с какво. Може да вземеш i7 2600k втора ръка, но според мен няма много смисъл. Виж новите Ryzen процесори.

За игри бих ти препоръчал Intel, ако цените им не бяха космически.

Също, това дали bottleneck-ва, зависи и от играта и настройките. Кои игри се оптиваш да играеш и по какво съдиш, че bottleneck-ва, и какъв ти е бюджета?

1 Like

Моя Ся има 25% :smiley: . Мс

Смятам i7-3770 да взема :slight_smile: Мерси за Съвета

Също имам Мн голям спад в FPS и Пърформънса в Бенчмарковете е Мн различен от тези който са екваленти на моят като pentium g4560 е равен на сила но вади по добър пърформънс като Unigin Valley и SupperPosition. :slight_smile:

Определено звучи като bottleneck. Незнам с точност, колко по-добър ще е i7-3770, но определено ще е по-добър от това, което имаш в момента. Незабравяй да си update-неш BIOS-а на дъното, преди да сложиш новият процесор и внимавай от кой го взимаш. 3770 вече не ги правят, така че ще трябва да взимаш втора ръка, което винаги е риск.

Също можеш да си редактираш постовете.

Screenshot_4

Не е нужно да правиш по няколко, когато отговаряш на един човек.

1 Like

Биоса ми е Ъпдейтнат на най-новия за дъното ми. Което ми струваше много защото си прецаках windowsа . Аз ще гледам да взема някакъв по евтин 3770 или 2600 зависи какъв намеря. но и двата са много по добри от моя. :slight_smile: Мн ми е тъпо че игри като hitman 2 и Bf5 не ми вървят а съм с 1060 :frowning: . Мерси и Приятен Ден

На теория процесорът ти е една идея по-слаб от този, който е минимума за Hitman 2. Пак може да пробваш, гледай да сложиш simulation quality на по-ниска настройка и може и да върви.

пробвах го но пак ке около 30-40 на low даже 720p пробвах пак е 30-40 … :frowning:

Нормално да няма разлика. Графиката товари само видео картата, т.е. процесора се товари еднакво, независимо от графичните настройки.
Това, което товари процесора, са главно физиките, партикал системите и AI-я.

1 Like

Намали simulation quality. Би трябвало да те избута до 30-45 fps, което за бавна игра като Hitman 2, би трябвало да е достатъчно.

Също, когато процесора bottleneck-ва, като намалиш резолюцията, само правиш нещата по-зле. Така видеокартата има още по-малко да върши и чака процесора повече. Нормално е fps-а да е същия.

Смених на 1440p(Симулирано) И пОЛучих резултат от стабилмо 35-45 fps Което е много по добре от 1080p защото там дропваха на места до 20 :slight_smile: Мерси че каза че ниската резолюцията не променя нищо защото се сетих че по високата може да оправи нещата. Поне сега са стабилни :slight_smile:

3 Likes

🤔