Bottleneck-Подходящите процесори със точните видео карти

Вече съм си поръчал компютър:
CPU: I5 8400
Mobo: B360 AsRock Fatality K4
Ram: 8gb Kingston 2666ghz
HDD: 1TB WD
PSU: 750W Cooler Master
Cooler: 240mm Cooler Master Master Liquid RGB
Стигаме и до въпроса ми, смятам да си взема 1160 или 1170 след като излязат, компютъра ми вече е сглобен, но се опасявам че процесора ще ботълнеква. Да го сменя ли с I5 8600k докато все още не съм го купил или няма да ми създава проблеми.
Целта на тази конфигурация е 1440p със 100+ кадъра на повечето игри при very high до ultra настройки.

Не би трябвало да ботълнеква. А дори и да го смениш с I5 8600k, няма да има кой-знае каква разлика. А и за да има смисъл, ще трябва да взимаш и Z дъно.

Имаш ли видеокарта в конфигурацията? Ако не, не е трябвало да я взимаш. Не се знае какво може да излезе докато излезе 1160 или 1170.

Без видео е компютъра, и защо ще трябва да взимам Z дъно? Само те ли позволяват overclock.
Колкото до pcто сам избрах частите, защото това ми трябва за момента. И сигурен ли си за процесора, защото изгледах доста видеа в ютуб и с i5 8400 и gpu-то пада до 80% на моменти, като картите които се използват са 1070, 1070ti и 1080. И още нещо i5 8600k мисля да му вдигна клока на 4,6 за да отговаря на видео картата както трябва

Да, само Z дъна позволяват overclock.

Не всяка игра може да изпозлва картата на 100%. Rust, примерно, рядко съм я виждал да изпозлва повече от 60%.

Няма да има толкова разлика за колкото се надяваш. Да, ще помогне, но едва ли си струва по-скъпото дъно и процесор.

Като цяло конфигурацията става, но според мен трябваше да изчакаш докато излезнат 1100 серията и тогава да купиш всичко, понеже не се знае какво ще излезе.

На практика аз все още не съм дал и стотинка, от няколко дни се чудя дали да го взимам, а какво имаш предвид под това не се знае какво ще излезе, cannon lake очаквам да го пуснат другата година, а от amd скоро видео карти надали ще видим. Та имам предвид какво толкова миже да излезе освен някой друг охладител, който ще бъде пуснат в продажба със месец два закъснение

Незнаем кога ще излязат 1100 серията, може да е тази година, може и да е догодина. Имам предвид, че докато от nvidia се наканят може и да стане време за cannon lake.

EDIT: Дори и нищо да не излезе, поне цената на RAM може да спадне. :smile:

Според мен ако някоя компания не каже примерно “След две седмици излиза това и това”, няма смисъл да се чака. То иначе излиза че няма подходящ момент да си купиш компютър щот ще излиза нещо не се знае кога. А и да чакаш половин година или повече за да излезе нещо, което а е добро, а не е добро, не е работа.
Така че който иска да си купува компютър, няма смисъл да се чака нещо.

Колкото до ботълнека, не мисля, че ще има проблем.

1 Like

Както каза, @bumtras,

Ако искаш новото поколение на nvidia, просто изчакай с цялата машина. Ако не ти се чака, взимай pascal и game on.

2 Likes