Ще bottleneck-ва ли?

Понеже ще си купувам нов комп (на части) скоро и се чудя дали ще bottleneck-ва?
Частите:
Процесор: AMD X6 FX-6300
(https://desktop.bg/desktop_cpus-amd-FX-amd_x6_fx_6300#)
Видеокарта: Palit GeForce GTX 1050 Ti Dual OC
(https://desktop.bg/desktop_video_cards-nvidia-GeForce_GTX_1050_Ti-palit_geforce_gtx_1050_ti_dual_oc_)

Може би. Определено не ти препоръчвам да взимаш FX серията на AMD. Ако искаш ядра, гледай Ryzen-ите. За какво мислиш да използваш компа?

1 Like

Според http://thebottlenecker.com/#calculator ще има 1% ботълнек(което не е нищо).

1 Like

Какво ще рече 1%? 1% от какво? Как е тествано? Bottleneck-а, не е нещо, което се мери в проценти. То или го има или го няма. Също много зависи от играта и как е оптимизирана. Според мен, сайтове като thebottlenecker.com, не са кой-знае колко точни или полезни. Според мен, най-добрият начин, да се разбере дали ще има “bottleneck” е да се гледат benchmark-ове на различни игри с частите, които мислиш да взимаш. В доста тестове, ще има Riva Tuner overlay, който си показва FPS, % на натоварване, т.н

За игри главно ,но не знам кой процесор да си избера до 200/230 лв.И този ми изглеждаше добра за това мислех да го взема.Ако може да ми препоръчаш някой процесор до 230 лв, който да работи с DDR3 Ram.

вложи повече пари и си вземи i3 8100 ново дъно и рам

Няма смисъл да търсиш нещо, което поддържа DDR3. Рамта е стара, което само по себе си не е проблем, но новите процесори (които поддържат DDR4) предлагат доста повече за парите си. Аз бих взел това:

Ако можеш да дадеш малко повече пари, ще е добре да вземеш малко по-бърза рам като тази:

Ботълнека реално ти е ако играеш някоя игра и процесора ти е на 10% а видео картата ти на 100% значи, тя ботълнеква процесора и обратно. Идеята ти е да вземеш еднакво силни части за ПОВЕЧЕТО игри. Сайта, който са дали показва колко ще е ботълнека в общото ползване. Реално ако дадете 1400 лева за процесор не давайте 400 лева за видео карта. :smiley:

2 Likes

не мисля че тази рам е добра за ryzen за тях е нужна по-бърза рам поне 3000 MHz

Не мисля, че е чак толкова важно, за втората серия Ryzen. :slight_smile:

1 Like

Пак ще е добре. В повечето игри видеокартата ще е лимита.

🤔