Crypto: Всичко за криптовалутите, копането и продаването им!

Добре вчера бях на гости на Пресли и се заговорихме за криптовалутите. Имаше много интересни (и грешни) мнения за тях, какво представляват и как се копаят/mineват.
Реших да направя тази тема за да си лафим, кои какво има, какво майнва и защо. :smiley:

На мен ми е много тъжно, че през 2014-2015 май си продадох останалите bitcoins и в крайна сметка за 10 бях взел грубо 800 лева. А сега щях да имам… малко повече… :rage:

Наскоро пак започнах да се интересувам и намерих един стар wallet в които се оказа, че пазя…

image

Аз съм бил почти Dogecoin милионер бе! :smiley: Тайната, е че почнах да фармя Dogecoin от 1вия ден и фармих по над 100к на ден. В момента до колкото разбирам за 24 часа ще извадя… 10. :smiley:

Сега се чудя дали да не ги взема и да ги обърна директно в Etherium и да ги държа там.

3 Likes

Аз ползвам awesomeminer + zpool. На практика програмата решава какво е най-добре за твоя хардуер, на база whattomine и няколко други източника, копа го и zpool го обръща в bitcoin-и.

1 Like

Това звучи готино. Иначе с каква карта си и какви печалби горе долу на 24 часа? :smiley:

Аз в момента карам на VertCoin, че е много лесен след като вече дава 2 пъти по-малко и съм така.
Става дума за 1080ка, но ще видя дали мога да вкарам старата 390ка също в компа и да фармя с нея, чеда не пържа хубавата.
image

1080 ti + 1060 6gb. На VertCoin върви между 75-90MH/s, зависи колко ток давам :smiley: VertCoin-a тамън му намалиха наградата тези дни и спряха да го копат хората. Иначе от двете карти правя между 8-12$ г/д, при 700W ток (което е много).

За последните 2 дни имам 0.00096218btc което е към 17$

Както и инвестиция в следните валути, които се надявам през 2018 да се вдигнат.

1 Like

Намерих http://www.zpool.ca/ и го разглеждам ама имал и как да ми дадеш линк към майнера и да кажеш как си го настроил? :smiley: Аз се чудя дали не е по-добре да фармя и да обръщам в ETH, че той доста изгърмя в последно време.

http://www.awesomeminer.com/ - това е майнера. Има и други, който правят автоматично switch-ване между валути, но този ми допада най-много (не е тъпа конзола).

Относно как да го сетъпнеш може да видиш тук -> https://www.youtube.com/watch?v=i9urwaILqYs не е нищо сложно. Аз лично повече си играх да го наглася, така че едната ми карта да копае по-малко за да мога да си ползвам компа, щото иначе даже курсора не можеш да си мръднеш :smiley:

Еквивалетна на zpool е miningpoolhub.com, но там изкарвах по-малко, не знам защо…

Имай предвид, че в zpool нещата вървят малко назад във времето като си гледаш статистиката.

1 Like

Тока си меря със https://vikiwat.com/product/17288/energomer-elektromer-vatmetar-i-ampermetar-pm-231-3000w-max.html и за сега не е гръмнало :smiley:

1 Like

Точно такова исках да си купя мерси за линка. :smiley:

Моля моля :slight_smile: Да споделиш резултати като вземеш да копаш :slight_smile:

Здравейте имам нужда от помощ фармя ETH с awsome miner и когато го пусна да фарми и почва да изписва че е стартиран и веднага сменя и пише че е спрян и немога да фармя.

Пише ли нещо в черният прозорец, който излиза?

Избрал ли си Pool в който да фармиш? Направил ли си си ETH Wallet? С каква видео карта си? Настройл ли си всичко за Poola/Walleta? :smiley:

Ами значи този черния прозорец се показва за секунда и изчезва и майнара спира.Избрах Zpool и си сложих walleta za ETH.С GTX 1080 Ti съм

За Walleta използвам Exodus

Какво има да се настройва още за poola i walleta

zpool плаща в btc, което ме навежда на мисълта, че не можеш да си използваш eth wallet-а.
PS ъпдейт на инвестициите (за 1 ден 60$? :О)

1 Like

Само BTC ли е? https://miningpoolhub.com/ и дава да си избираш, които ида е от всичките walletи и да си ги теглиш. Иначе аз видях, че DOGE му се качи цената с 50% за една вечер. :open_mouth:

Да, zpool плаща само в BTC. MPH може да си избираш в какво да ти ги изплати, но както казах там нямах много голям успех… :smiley:

1 Like

При мен е точно това, че не ми се занимава да си правя BTC адрес. Ако плащаха в ETH щях да съм по-щастлив. Иначе тоя горния скрийншот от кой сайт е? :slight_smile:

Също:
image
Oh mama…

Edit: Абе виж какво пише в сайта на Zpool. :smiley:

You can also use any valid wallet address from any of the coins we mine. This feature has had minimal testing so use at your own risk

Аз на такива съобщения не вярвам… :smiley: Иначе използвам https://www.binance.com/ за търговията.

Прибавям EOS койн към инвестицията. Следващата година ще бъде вълнуваща… :smiley:

Doge-то се качва още. Бая ще си напред.

Ти по колко инвестираш? Аз днес видях, че в самото начало съм си купил DOGE за 20$… добра инвестиция. :smiley:

Ти по колко мяташ във всеки? Аз се чудя дали да не е нещо малко 20$ и т.н. :smiley:

Doge-то се качва още. Бая ще си напред.

Дано ще стискам още.

Здравейте,може ли някой да ми помогне като пусна awesomeminer-ра ми излиза тази грешка https://gyazo.com/02c50e3e4146e5c148bd28f9ee2466fa МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

🤔