Процесора се товари от нищо ? :D

Здравейте! Процесорът ми е amd athlon II x2 4400e 2,7GHz(знам че е доста зле you don’t say). Та като отворя диспечера на задачи за windows гледам някакви спадове и върхове на процесора. Инсталирал съм чисто нов windows така че не мисля че е нещо от операционната система. Моите предположения са че трябва да си сменя термо пастата така като не съм го правил от вече 1-година.

Изтегли CPU Thermometer(http://www.cputhermometer.com/) и виж какви са ти температурите, и след това предприеми действия като чистене на PC-то, и смяна на термопастата.

Може и да пратиш снимка на диспечера на задачи за да видим кой процес товари самият процесор!

Изтеглих програмата, но странното е че не ми показва температурите. Не ги показва и при core temp.

Перфектното програма за температура е Aida64 безплатната версия върши перфектна работа, а и има доста опции които ти показват абсолютно всичко за всички части на компютъра ти. :smile: :wink:

Най-лесно е да отвориш компютъра и да видиш дали се е насъбрало много прах по охладителя на процесора иначе ако знаеш как да си махнеш охладителя виж термопастата дали е за смяна.

Какво имаш предвид под “някакви спадове и върхове на процесора”? Колко % се натоварва или за температурата на самия процесор говориш?

Ако някой процес товари процесора на 100% трябва просто да разбереш коя програма го прави и да я изтриеш. (След като си преинталирал провери дали всички драйвери са точните)

За проверка на темературата ползвам и препоръчвам HWMonitor.

До колкото се онтася до термопастата аз ползвам arctic MX-4 (~17лв) скъпичка е но си струва в сравнение с тази от 2лв.

Това на колко % ти е натоварен процесора не зависи от температурата. Проблема е софтуерен. А можеби хардуерен, в смисъл процесора ти е стар и дори някой обикновени Windows процеси може да му идват тежички. Но по-вероятно е софтуер

1 Like

🤔