Яко лагване докато съм отвотил Discord или Chrome

Здравейте,
Закупих си компютър който използвам предимно за работа но играя и някои игри на него като
League of Legends, Minecraft, Ori and the blind forest и още доста но имам проблем който не ми харесва особено и искам да разбера дали има начин за оправяне който мога да намеря тук.
Проблемът е следния:
Когато играя някоя игра и си пусна дискорд или Chrome получавам едно невероятно дропване на FPS-ите (от 80-90 на 40-20) в League of Legends и в Minecraft получавам абсолютно същите резултати. Отделно, че аудиото което получавам от Дискорд е ужасно (много насичане) понякога не чувам приятелите си както и те мен. Не мога да разбера какъв е проблема, защото старя ми компютър беше двойно по слаб от този който имам сега а на него нямах проблеми с Дискорд и Chrome. Моля ако някой знае някой фикс да помага.
спецификации:
НОВО PC
AMD-A9
AMD RADEON R5-вградена
AMD Radeon r530- normal
8GB RAM
250GB SSD

старо pc
INtel atom x5-z8350
Видео карта-вградена
30 GB SDD
2GB RAM

Смени браузъра? примерно на opera/fire fox/

Абсолютно същия проблем
Навсякъде го имам

Като гледам имаш 2 видео карти? Сигурен ли си, че автоматично не минаваш на по-слабата от време на време? Правих ревю на един лаптоп където на моменти решаваше да ползва вградената в процесора видео карта и Youtube почваше да сече здраво. :smiley:

Също проверил ли си температурите? Ако играеш игри добре и от време на време кадрите ти паднат може би имаш termal throttle.
Другото е да видиш дали нямаш някой процес, който от време на време да ти изяжда процесора.

2 Likes

Така
За първото нещо което си написал е за това дали ми ползва по-слабата видео карта, а windows 10 има опция за всяко едно приложение коя видеокарта да използва и аз съм сложил по-силната която е RX 530.
Кое приложение да използвам за да видя какви температури поддържа процесора ми.
А ако процеса който ми изяжда процесора е играта която играя какво мога да направя в такъв случай?

Намерих го! (видеото)

Прати линк с решението ако някой намери тази тема след време. :slight_smile: