Търся помощ за сгобяване на Gaming PC

Здравейте,хардуерни специалисти! Надявам се да ми помогнете с избора на части за gaming PC.Лятото ще работя и ще имам към 1300-1400 лева.Обаче искам компютъра да ми го сглобят на черния петък,защото намаленията са големи.Не че е окончателното ми решение,но за сега бих искал компютъра ми да има:
HDD- 1 TB
GTX 1060 6 GB
RYZEN 5 2400g
+SSD,защото ми казаха,че ми трябва заради процесора и видео картата
RAM-16 GB

Не съм гледал дъна,захранвания,охлаждания,защото не разбирам много от тях и не искам да се бъркам допълнително.Разбира се 1400 лева не стигат за тези компоненти,но приятел ми каза,че на черния петък парите ще стигнат.Също ми трябва и някакъв монитор като нямам претенции какъв да е.Искам да ви питам дали тези части за сега са добри и дали на черния петък парите ще стигнат? Също добавете някои хубави дъна,захранвания и охлаждания,а ако нещо не ви харесва предложете някоя друга видеокарта/процесор или изцяло нови компоненти.Отворен съм за предложения.

П.С.Извинете ако не се е получила добре темата,но я пиша в 00:20 и съм малко изморен.

1 Like

Прекалено рано го мислиш, до черния петък има почти 8 месеца. Не се знае какво ще се случи с пазара до тогава. Може да излезе нов хардуер, може цените да се променят, нищо не се снае.
Относно цените, когато аз си копувах комп от черен петък, бяха намалени вдинствено монитора с 50лв и видео картата с около 30. Така че не разчитай на големи намаления.

SSD-то не е задължително, а за процесора можеш да ползваш и стоковия охладител (ако има такъв).

3 Likes

Прав си,че рано го мисля този компютър,но не мога да спра да мисля за него.Накрая даже ще се откажа.Прав си,че не знае какво ще стане особено с тия ш****и биткойни.Мислел съм и да си купя компютър от Amazon примерно,където намаления са по-големи.Дали е добра идея от там да си взема или просто да си взема един компютър и един монитор от Desktop например и това да бъде?

1 Like

От амазон доставката ще ти излезе през носът. Доколкото Desktop.bg, има доста добри сделки, за твоят бюджет има това:

1 Like

Ами гледам,че някви компютри имат безплатни доставки,но и твоето приложение е добро

Тук обаче трябва да решиш-да дадеш повече пари за 1060-ката, която е доста по-добра от 1050ti (но в такъв случай ще трябва да купиш и по-мощен процесор), или да си вземеш 1050ti (имай предвид, че аз със моята 1050 2GB играя примерно фортнайт на high и до сега не е имало игра, която да се е налагало да я свалям на минимални, че да вадя 60fps).

2 Likes

Няма да му трябва по-мощен процесор. Гледал съм как i3-8350k се справя с 1080 Ti, така че Petnium-а няма да има проблеми с GTX 1060.

1 Like

Според този сайт http://thebottlenecker.com/#calculator има 20% bottleneck.

“ботълнека”(ако изобщо има такъв) ще зависи от играта, която играе. Според мен няма да има проблеми.

2 Likes

Всъщност хора.Един ми предлжи GTX 970 втора ръка,почти неизползвана и един по-нов intel core i5.Все пак благодаря,че се опитахте да ми помогнете.

Бе то днешните игри товарят ли толкова много процесора, че да има ботълнек? Аз не помня кога съм стигал 100% на процесора само от игра.

2 Likes

Като се замисля, и аз. Май няма да е от значение дори и да има ботълнек.

препоръчвам ти да продадеш един бъбрек и да си вземеш rtx 2080

МНОГО ВАЖНО!!! открих машина за теб 4 резултата за „Comic Con“ | Desktop.bg - Сглоби твоята машина

Това е било преди 10 месеца. Мислиш ли, че човека още не си е взел компютър??? :thinking:

2 Likes

аз от 8 месеца спестявам за razer blade
накрая се оказа че искам компютър, но все пак всичко е възможно
между другото съм направил тема за комп от порядъка на 3000лв моля чекни я и кажи предложения

Айде да не вдигате 10 месечни теми от мъртвите?
image

3 Likes

Ако не ги триеш, поне ги заключвай :slight_smile:

3 Likes

🤔