Gtx 1060/1070/1080 (става дума за след около половин година след като биткойн маниаците се накупуват и цените спаднат малко) или gtx 1060/1070/1080 ARMOR

не разбирам особено от видеокарти и ми е трудно сам да забележа разлика между армор и не армор едишъните, така че ще се радвам някой, който разбира повече от видеокарти да помогне. Попринцип видеокарта за над 1000 лева е малко безсмислено, затова повече склоня далече от 1080, па камо ли ti

Принципно, карти произведени от партньори на Nvidia, като MSI, Gigabyte, Asus и т.н, слагат по-добър охладител, и подобряват картата. Под подобрение имам предвид, че ще можеш да я клокваш малко повече, ще е по-тиха и би тябвало да изкара по-дълко. Ще подобри fps, но не много (3-4 fps заради по-доброто охлаждане).

Също, след половин година, най-вероято Nvidia ще са пуснали новите Ampere видеокарти, така че засега събирай пари и чакай.

горе долу колко пари ще са новите карти на nvidia Ampere и дали ще излязат то август-септември

Никой няма никаква идея, но най-вероятно същата цена като Pascal картите, когато излезнаха или малко повече, а дали ще излязат то август-септември, Nvidia ще кажат.

никога не съм чувал за Pascal картите, което е малко странно като се замислиш, че фамилията ми е Paskalev

Pascal картите са 1000 серията, която излезе миналата година.

🤔