Високи Температури на Видео картата (GTX 1060)

Здравейте, имам една от най-евтините GTX 1060 3GB на Palit Dual. В момента съм я under Clock-нал за да не вдига 80 градуса. На idle върви 40-41. Смених Термо пастата с MX-2 но пак не се понижиха температурите. Предложете какво да направя. Мога да направя някакъв мод ако трябва.

1 Like

Провери, дали и двата вентилатора се въртят, може да има повреден. Другия вариант е да им вдигнеш оборотите, картата ще стане по-шумна, но температурата ще стане по-ниска. :slight_smile:

3 Likes

Вентилаторите се въртят. Но и на повече обороти пак не прави много разлика макс 4-5. Смятам да и сложа PC вентилатори(2) и ще се надявам да върви по хладна

1 Like

Сложи течен метал, ако допирната част на охладителят е медна, тия mx-2;3;4 са много течни и не са баш подходящи за справяне с такава висока температура, друго което можеш да направиш е да си вземеш 1 или 2 вентилатора за да охлаждат кутията по-добре. Ако пък не ти се купуват, просто отвори капака и дръж компас отворен. Поне моят така стои.
Също мисля, че можеш да вдигнеш скоростта на вентилаторите от биоса. Аз не се занимавам с ровичкане там и съм си дръпнал msi afterburner и вдигне ли картата 65 С° са на 100%. И в момента чета каквото сте писали и всичко съм повторил…

2 Likes

Как не се сетих за това? :smiley:
@dobstera На истина, ако в кутията ти няма добър въздушен поток, картата ще върти един и същи топъл въздух. Ако имаш свободни места може да сложиш още вентилатори. По принцип 2-3 вентилатора са достатъчни, но зависи от кутията. :wink:

1 Like

НЕ СЛАГАЙ ТЕЧЕН МЕТАЛ! Не знаеш на каква основа е радиатора на видеото…

Препоръчвам mx-4 и смяна на лепенките… Като опит за промяна на нещата…

Изказването относно mx2 и 4, че са били твърде течни… Бешe малко… Неадекватно… Както и почти всичко написано… ( не се обиждай @Sab3rAt3na69 )… Цялостно на хората които им сменям пастата в сервиза слагам mx-4 и нямат оплаквания…

Относно въздушния поток… Просто като за начало махни капака на кутията и остави картата… Да… Диша… :smiley:… Имай в предвид, че ако в стаята е над обичайната стайна температура… Лято е :sunglasses:… Не се плаши толкоз… :smiley:

3 Likes

Какво значение има основата каква е, той няма да маже по целия радиатор, ако може да се обосновеш. Не казвам, че съм специалист, но какво конкретно не позволява нанасянето на течен метал. Със мх-4 имам личен опит и на мен ми се разтичаше много, така че си е доста адекватно мнението ми. Може би хората на които слагаш мх-4 нямат този проблем, или пък не отварят след това съответният компонент за да видят резултата. Това е моят опит и аз го споделям. Картата ми беше печка и тази терми паста не вършеше достатъчна работа. И не разбрах, кое “всичко” е неадекватно? Ако мислиш че съм сгрешил с нещо, поправи ме…

Макар че са скъпи за лепенките съм съгласен, но трябва да внимава каква дебелина избира.

Определени метали правят реакция с течния метал … И го разяждат (пише го даже и на опаковката на самата термопаста) … Давам пример със слагането на течен метал в-у стоково intel охлаждане… (на такава основа се правят и някои от радиаторите на видео картите… Имали сме случаи с подобни инциденти) Ще бъде разядено и резултата няма да ти хареса после :).

Относно mx2/4… Когато слагаш много термопаста… Тя върши по-неефективна работа от колкото ако сложиш нормално допустимо количество (а не колкото паста си слагаш на четката за зъби…).
Хората на които сглобявам компютрите, сменям пастите на процесори и видео карти в повечето случаи или са копачи, или Дизайнери… ( един пич поиска смяна на пастата за 25 видео карти rx 580… Всичките са с mx-4… Не се е оплаквал и беше доволен от резултата :slight_smile: . )

1 Like

🤔