HDMI Към Dual link Dvi-d на 144hz

Днес си взех нов монитор Asus VA326N-W и понеже съм идиот когато го поръчвах изобщо не гледах какви портове има казах си :то в днешно време всичко има HDMI:
но сега гледам има VGA и Dual link dvi-d а видео картата ми има само един HDMI И няколко Displayporta намерих един переходник от HDMI Към Dual link DVI-D вади 1080p но на 60hz
А монитора е 144hz
Та въпроса е трябва ли ми по специален преходник защото намерих този в olx


или този ще върши работа.

Аз до колкото знам преходниците вадят до 75 hz макс… Трябва да е някой доста скъп и качествен…

Сигурен ли си, че няма DisplayPort? На сайта им пише не виждам да пише, че има, но немога да го повярвам.

Това ми прилича на стар модел VA монитор… Те имат само dvi-d и vga… Повечето стари gtx модели (1070 например) и rx имат dvi-d портове… Ама пича няма късмет :grinning:.

Определено ще ти трябва активен адаптер. Пасивните поддържат само Single link DVI, а за всичко над 60HZ ти трябва Dual link.
Можеш да прочетеш повече: Wikipedia, HDMI-DVI и DP-DVI.

А мога ли да си сложа още една стара видео карта която има Dvi изход да я включа в монитора и да я ползвам само за това а другата да върши цялата работа ?

Краткият отговор е да.
Но този вариант не е практичен и изобщо не ти го препоръчвам. Обикновено игрите се рендърват от видео картата, към която е включен монитора, в много малко игри може да избереш коя видео карта да използват за рендеринг. Това може да се заобиколи като се използват модифицирани драйвъри за лаптоп, но става много сложно да се инсталират и изобщо не си заслужава, а и може би работи само с вградени видео карти. Повече инфо в това видео и продължението.

Преходник е най-добрият вариант.

Хммм понеже нямам живот нищо не ми пречи да пробвам
не можах да намеря активен адаптор в Българските сайтове
или аз съм идиот и не използвам гугъл адекватно :smiley:

Този би трябвало да работи.

Да права се на некромант но просто ще напиша това тук защото не ми се струва нужно да правя тема специално за това
та в Insider preview на windows 10 версия 20190 microsoft добавиха функцията да се избира кое приложение коя видео карта да използва
без значение кои е главния монитор
noice

3 Likes