[HELP] Странен проблем с OBS Studio

Здравейте !
Имам странен проблем със стриймването на Far Cry Primal . Във игра ми върви с 55-65 кадъра в секунда ,а като пусна да стриймвам с OBS Studio в програмата показва 15-17fps , което е супер странно защото е само при тази игра.

Характеристики на компютъра:
AMD FX-8350 4,2Ghz x8
ASrock 970 Extreme3 r2.0
GTX 1050 TI WindForce 4GB
RAM: A-Data 1600 16GB 4x4GB DDR3
2x22" monitors 1680x1050
Internet: Upload ~32mbps Download ~81mbps

Настройки в OBS Studio:

Stream:
Service: Twitch
Server: EU: Prague,CZ - най-добрия сървър за моя интернет

Output:
Output Mode: Advanced
Encoder: x264
Enforce streaming service encoder settings - маркирано
Rescale Output: checkd and set to 1280x720
Rate Control: CBR
Bitrate: 2500-2800 (опитвах и със намаляне и увеличаване на битрейта ,но никаква разлика в FPS-a)
Use custom buffer size: отмаркирано
Keyframe Interval: 2
CPU Preset: veryfast (опитах и на други пресети ,но пак без разлика.)
Profile: Main

Video:
Base Resolution: 1680x1050
Output (scaled) Resolution: 1280x720
Downscale filter: Lanczos
FPS: 30

Само при тази игра е така , иначе при другите няма проблеми стриймвам ги дори и на 60 кадъра в секунда. Релийза е от zamunda надявам се не се отчете като реклама.
Log файл от програмата: http://pastebin.com/Jgxjc9Qc

Сигурен ли си че нямаш прекалено много неща пуснати в OBS? Иначе и аз имам странен проблем. Всички игри ми вървят, но ако стриймвам Heavy Metal Machines играта забива яко. Спра ли OBS няма проблем. Други хора я стриймват без проблеми… много странно.

Също:

AMD FX-8350

Не знам дали това има нещо общо ама аз май преди бях със същото AMD и като стриймвах някой игри ми падаха яко кадрите.

Виждам, че си с NVIDIA видеокарта. Можеш да пробваш да стриймваш с GeForce Experience, за да разберем дали от софтуера е проблема.

Edit: Като се замислих не знам с GeForce дали може да се стриймва или само да се записва.

@Ovcharski Мисля , че има такава опция и ще я пробвам за да разбера дали е от OBS Studio проблема.
@Gothika_47 Като цяло пускам само алъртите , чат-а от туитч и найт бота , но процесора не се товари толкова ,че да дропва феймове. Проблема е там ,че единствено на Прималката се получава този ефект с “дроп фреймс”. Опитах и с класик-а да я подкарам нормално без да пускам никакви други сцени и плъгини и ефекта е абсолютно същия. Може би самата игра е проблема (защото е кракната може би :sweat_smile:?) . Иначе дори от няколко дни насам пускам стрийм на 60fps + 2500bitrate на preset : Fast (та дори и на Medium) и стрийма си работи перфектно на Майнкрафт, GTA 5, League of Legends и т.н.(AMD пържилка трябва да има), единствено дори на 30fps Прималката не се дава толкова лесно :smiley:

Може би прималката иска много процесор? Аз помня, че преди със старото AMD като играх Team Fortress 2 и Payday 2 ми падаха яко кадрите а при други игри беше БОМБА. Също имай на ум че ако пипаш presetа това ти точи МНОГО процесора и според мен не си струва.

За промяната на пресета го знам просто тествах да видя да не би да е от това проблема. Иначе играта INgame върви перфектно с включен ОБС правя бенчмакр и показва минимален фпс 55 максимален 70. Когато пусна запис или тест стрийм да пробвам как е процесора със включени всичките глупости като алърти , ботове и т.н. процесора на стига повече от 70%. Супер странната схема се получава с тази игра и мисля повече да не се ровя да я оправям , защото едва ли ще има оправия щом от 3 релийза нито един не тръгна както трябва на стрийм … Това ме навява на мисълта ,че дори и да я купя пак ще е същия чеп. Все пак ако имате някакви предложения ,които мога да пробвам ще съм благодарен , но вече опитах какво ли не и не се получава. Така или иначе мисля да оставя нещата така и да си я стриймвам както е в момента пък по нататък ако изкочи някакъв хот фикс за моя проблем ще е добре дошъл. Странното е ,че играя и други тежки игри,а при тях няма такива проблеми.

1 Like