Бъкан съм с вируси..help

Колкото и да ги трия те пак са си в компютъра. Теглил съм няколко игри от замунда както и около 15 филма, може вируса да е от там. Също така си активирах windows-са със код намерен в интернет. И по-точно със код който го копирах и поставих в note pad-а ако не се лъжа и после го записах като bat файл и го стартирах. Ето го и сайта с кода:

След като го инсталирах всичко беше нормално, докато не се започна с рекламите…
Във всеки един сайт започнаха да ми излизат страшно много реклами, които закриват голяма част от съдържанието и сърфирането става невъзможно. В ютуб всеки път щом паузирам или пусна някое клипче ми излиза нов прозорец с реклама, в останалите сайтове прозорците които минизлизат по ъглите просто нямат изключване… всеки път щом натисна хикса излиза нов прозорец и така до безкрай. Само тук във форума както и във фейсбук нямам такива проблеми. Преди да изтегля malwarebytes ми излизаше при всяко включване на компютъра един прозорец със shut down timer, като всеки път трябваше да го махам. Появи се след като инсталирах първия крак от bumtras, който не сработи, защото антивирусната (аваст) не му позволяваше да се включи, а сега като се замисля и добре че не позволи. 5 секунди след като тръгна malwarebytes тя автоматично го сложи под карантина, изтри го сама и поиска да ми рестартира компютъра за да е сигурна че ще се изчисти изцяло. Така този проблем вече го нямам. Със bumtras се мъчихме ако не се лъжа 2 дни да направиме така че крака да тръгне, но аваста не поддаде. Както и да е изтрих съответната програма (а дали…) и намерих горе упоменятия код с който кракнах os. Как да махна тези вируси като нито malwarebytes се справя, нито аваста. Да преинсталирам ли windows-a или да пробвам с други антивирусни програми.

На скрийншотовете се опитвам да изтрия няколко файла, като изписва при последните сканирания на mb че има 6 злонамерени софтуера, и уж поставя под карантина 6 пък те влизат 5. После ги изтривам но след повторно сканиране те пак са си там. Като при първото ми сканиране бяха 299 и изтрих 298, акто пак един се крие. И оттогава са си 6.
Това е моят проблем, и ви моля за помощ!

П.С. Мите, не те обвинявам

Ето това намерих в нета като потърсих Jet Media. Може вируса да се пуска всеки път като пуснеш компа и да се инсталира отново така, че ще трябва да си поиграеш да го махаш ръчно.

Ако ти помогне кажи! Също ако си активирал уина по този начин, не мисля, че има как да се заразиш. Повечето хора слагат някакви скамърски активатори.

2 Likes

Като си пускаш компа, го пусни чрез Safe Mode и така би трябвало по-лесно да ги изтриеш, понеже Safe Mode-a, run-ва само някои процеси, за да рънне уиндоуса, защото повечето вируси не работят в Safe Mode и, няма да се “пуснат” (не знам как да го кажа), затова ще ти е по-лесно. Ще попитам баща ми какво точно беше и ще едитна темата

1 Like

ВИНАГИ КОГАТО ТЕГЛИТЕ НЕЩО ОТ ЗАМУНДА ГЛЕДАЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ ДОЛУ…!!!
ЗАКОН! :smiley:

5 Likes

В замунда има коментари, лтф… не знаех😁

2 Likes

@Sab3rAt3na69
винаги има идиоти които са опитали преди теб :smiley:

2 Likes

e48ed1bb43783253c96f7cf7e8970bcee5e077fd_hq

А от къде си изтегли Windows-а?

3 Likes

евала :D:D:D:D::D:D::smiley:

1 Like

tenor
От сайта на microsoft

3 Likes

Няма абсолютно никакъв смисъл да сваляте Win10 от сайт друг от този на Microsoft!

3 Likes

🤔