Здравейте вчера трябваше да инсталирам нов уиндоус поради проблеми със стария но след като инсталирах Msi Afterburner видях че Memory clock-а ми винаги е на максимум при стария уиндоус този проблем го имах но само ако вторият ми монитор не работи на 60 херца като първия е сега идвата са на 60 херца Memory clock-а не иска да слезне на долу единственото ноещо което помага е да изключа втория монитор
Да имаш някакви Boost/Turbo модове на дъното?
Със същите драйвъри ли си, със същия билд на Winodws?
На колко процента се използва видеото?
Погледни си и настройките в радеон софтуера:
При мен има само 2 стейта и трябва GPU-то да падне до 0%~1% че да се намали клока.
Това е за Радеон видео карта, за Nvidia виж в Nvidia контрол панела.
от дъното буустове няма с АМД карта съм последен драйвър последна версия на windows проблема се оправи когато от приложението Custom Resolution Utility реших да добавя Custom Resolution. Но пък сега ми излезна друг проблем всички игри на Full Screen са ми много Blurry от драйвъра Image Sharpness-а е на 100%
Забравих да кажа че видео картата ми е Sapphire R9 280X Dual-X OC
Каква ти е резолюцията на монитора и каква супер резолюция си сложил?
Radeon Image Sharpening се ползва ако искаш да играеш стари игри, който вървят на ниска резолюция.
Не знам дали си струва да минаваш през целия този hustle, не мисля че на паметта й пречи да работи на max speed, нито харчи много ток, нито грее много.
Ако все пак ти се занимава, пробвай да преинсталираш драйверите и пробвай различни кабели към мониторите, особено ако ползваш някакви преходници. Не знам дали ще помогне, просто стрелям в тъмното. Това е много странен проблем и не знам защо се получава.
Успех!
монитора ми е 1080p а Radeon Image Sharpening го ползвам защото в някои игри като си направя от драйвъра всичко на Performance всичко изглежда замазано и зати опзия помага доста
В интернет намерих и други постове с подобен проблем, но освен мемори клока, gpu клока също им прави проблем и не споменават нищо за монитори.
Ти забелязваш ли проблем в GPU clock-а?
ами когато Memory-то е на 1500 ядрото скача до 500 но сега след като добавих резолюцията и всичко е наред паметта е на 300 ядрото на 150
Има ли чак такова значение ако не ти сваля performance-а на картата в игрите?