I3 4170 --> Gtx 1050 Ti Bottleneck?

Пичове днеска си взех Msi Gtx 1050 Ti и ми се струва че процесорът ми (i3-4170) bottleneck-ва видео каратата.В някои игри ми спича на моменти това ли е bottleneck?Също така четох на ляво на дясно че тоз процесор не bottleneck-вал тази видео карта,но искам да попитам и вас за да съм сигурен.И така де въпроса ми е I3-4170 3.7Ghz може ли да bottleneck-не Msi Gtx 1050 Ti ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Зависи от играта и на какви настройки я играеш. В повечето случай, не би трябвало да я bottleneck-ва. На кои игри ти спича и на какви настройки ги играеш?

Също свали си MSI Afterburner и повреме на игра гледай на колко % ти се натоварва видеокартата. Хвърляй и по едно око на процесора. Ако процесора е на 90-100%, а картата е на 60-70% или по-ниско, значи имаш bottleneck или играта, която играеш е много зле оптимизирана.

2 Likes

Според мен няма да имаш bottleneck, освен ако на background нямаш още 100 програми, които вървят и ти тварят процесора и рамта.

2 Likes

Забелязах че на Rocket League спича от време на време, играя я на почти макс.Точно това което казахте ми го казаха и в Tomas Hardware,значи сте точни пичове благодаря ви!(и ползвам Msi Gaming App)