Помощ при избор на дънна платка за I3-8100 до 150лв

Та искам да ви питам дали може ми предложите възможно най-добрата дънна платка за I3-8100 до 150лв. (не съм много по тези неща затова се обръщам към вас) :slight_smile:

Дънната платка няма чак такова голямо значение. Достатъчно е само да има необходимите слотове, за това което ти трябва (примерно за м.2 ссд или за 2 видео карти и т.н.).
Освен ако не искаш да правиш някакъв сериозен овърклок. Тогава ще ти трябва дъно с по-добри VRM-и, но твоя процесор дори не поддържа овърклок.
Също хубаво е, ако имат RGB, да ползваш видео карта и дънна платка от един и същи производител, за да синхронизираш RGB-то през една програма. :wink:

Аз нямам ссд и няма да ползвам та кои портове са най-важните и не искам RGB защото така или иначе аз няма да го виждам и се увеличава цената нищо че видеокартата ми има, но това е без значение :slight_smile:

Примерно сегашната ми платка е [GIGABYTE GA-H110M-S2PV], а тази която искам да си взема е [MSI H310M PRO-VD] имат ли някаква разлика в портовете и дали ще мога да работя с новата така както с старата ? :slight_smile:

Може ли обясниш малко, какво точно правиш, ъпграйваш старо пц с ново дъно и процесор или правиш нов компютър? И какво искаш да кажеш с:

Аз от къде да знам ти с какво можеш да работиш и с какво - не :smiley:
Относно разликата в портовете, старата има малко повече PCI слотове и е по-голяма като размер, но пък новата има usb 3.1 порт за предния панел. :slight_smile:

1 Like

Хаха сменям малко по малко частите първо беше видеокартата та сега стана време и за процесор и платка не правя нов компютър но исках да кажа дали ще ми стигнат портовете и дали няма да пречи на видео картата или рамта

И ще иска ли преинстал като си ги взема (аз не съм сглобявал такива неща) и захранването ми е 635W ще стигне ли

Захранването би трябвало да стигне.
Няма какво да пречи на видео картата и рамта.
А относно портовете, ако има нещо, което те съмнява, питай или изреди всичко което имаш и ще кажа ако забележа нещо нередно. Но по принцип всичко трябва да стане, освен ако не ползваш някакви външни лан или аудио карти, заради по-малкото PCI слотове.

Като цяло ползвам мишка клавиатура микрофон и слушалки друго няма

Имах предвид компоненти те като хард дискове, ssd-та и т.н., но както и да е. Няма да имаш проблеми. :wink:

1 Like

Добре … ползвам 1TB хард и нямам ссд :slight_smile:

Да сменяш входно ниво дъно за друго дъно от същия клас и почти същото качество е абсолютно безсмислено. Сегашното ти дъно е достатъчно за тоя процесор и нещата които правиш.

П.С. игнорирайте това становище.

Осмо поколение процесор на стотна серия чипсет.
Nice joke :g47kek: :lul: :joy:

1 Like

Опа, въобще не обърнах внимание, че е H110, бях го прочел 310 и си викам тоя па закво ще сменя дъното -.-. Като съм недоспал съм кьорав. Таа… да в такъв случай за 8100 това дъно на MSI си е ок.

🤔