Охлаждане за i5 4570

Здравейте пичове искам да попитам моят процесор e i5 4570 в нета температурите са около 40-45 градуса но като пусна игра температури отиват към 65-75 това нормално ли е и има ли смисъл да си взимам друго охлаждане в момента съм със стоковото на intel btw видео картата ми е gtx 960 4gb

Малко го печеш, но като цяло е добре. Ако имаш парите вземи си отделен охладител. Ще намали температурите и ще е по-тик.

като дойдат по-топлите месеци мисля да си взема

1 Like

Я си пусни една програма да го следи и виж топ темпратурата. Иначе по-ниски градуси е по-добре, но ако си със Stock не можеш да очакваш много. Аз ти препоръчвам да си купиш една Noctua или нещо на Be Quiet.

1 Like

Готик макс градуси вдига около 75-77 градуса и мисля да си взема един 92mm cooler master защото кутията ми е малка и няма как да побера по-голяма как мислиш ?

Това са доста високи градуси без овърклок. Я виж да не е натъпкан с прах или вентилатора да издава багажа. :slight_smile:

ами вентилатора е на 2 години и 2 месеца сега съм си поръчал нов

http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-tx3-evo/

Охлаждането или съм сляп или не виждам да поддържа 1150 LGA сокет ( с който всъщност работи и процесора ти ) тъпото е че между 1151 и 1150 ви дели само един пин и няколко разлики в охлажданията… ето ти няколко примерни охлаждания :slight_smile: . ( гледай за 1150 )

Охлаждания:

Термопастa

термопастата съм я сложил на моето охлаждане ( be quiet! SILENT LOOP | 360mm ) с AMD Ryzen 7 1800x 4.3GHz clocked и градусите дори са странно ниски… но се радвам че успях да държа стабилни градуси за overclock над допустимия

1 Like

https://www.ioncomputers.bg/product/5835/ohlazhdane-za-protsesor-cooler-master-hyper-tx3-evo.html виж тук пише 1150

https://linustechtips.com/main/topic/49421-coolermaster-hyper-tx3-evo-on-socket-1150-processor/ ето ти линк за едно форумче :wink:

Готик термо пастата на процесора се беше изпарила нямаше никаква … сложих cooler master термопаста и охладителят Cooler Master TX3 EVO , който си купих и на Full load 48 градуса LOLLLLL !!!

3 Likes

То имало ли е въобще? Аз никога не съм виждал да се “изпари” тя засъхва и си остава там и трябва да я стържеш. :smiley: Да не са забравили да ти сложат като са го сглобявали?

1 Like

най-вероятно не са сложили като са ми правили компа

с какви хора работим в БГ

От къде си го взел ако не е тайна? :smiley: Много бих се радвал на снимка ама ти вече си го сглобил.

🤔