Евтин Охладител за i7 3770

Ще взимам i7 3770 или подобен Xeon зависи от цената в момента съм с някъв Евтин и слаб Охладител за 7лв… нямам много пари за Охладител а не искам да прегрява. Сега вдигам 70-75 градуса с i5 2320… която е 95W. И след процесора мога да дам не много пари… :frowning: 20-40лв . Приятен ден :slight_smile:

https://ardes.bg/product/arctic-freezer-7-pro-rev-2-dcaco-fp701-csa01-82280
Не е кой-знае какво, но за 40 лв, това е.

Само виж размерите и провери дали ще се побере в кутията.

Ето едно предложение и от мен:


Може би след смяната на охладителя, няма да ти трябва нов процесор. За това първо бих си купил охладител и ако все още не съм доволен от процесора, бих го сменил.

1 Like

Zalman CNPS80F е моя дали ще мога да изкарам с него 1-2 месеца и да взема Хубаво охлаждане за i7 2600

В момента процесорът ти се тротълва заради високата температура, ако си купиш нов процесор и му сложиш същия охладител, той също ще се тротълва и ще върви със същата скорост като сегашния.

Дали водно от евтините за по 100-150лв с един вентилатора ше свърши работа

DeepCool CPU Cooler CK-11509 | Desktop.bg - Сглоби твоята машина едно стоково ще ти стигне :slight_smile: , този процесор не грее много…

По-добре си купи въздушно, от колкото евтино водно. А и както казва @blackviking21 този процесор няма да грее много, но все пак купи някое по-добро от стоковото, за да се подсигуриш.
Като това или тези, които пратихме по-горе.

Няма с какво да се подсигурява и да харчи излишни пари за никакви температури… Сметни все пак че и i7 8700 също се ползва на стоково… И му стига :slight_smile:

Не подценявай печките на интел! :fire:

Погледнах TDP-то… Разликата е 15w(i7 3770) … Егати :joy::joy:

Аз у нас имам 2 едното е това на Zalman което ползвам и едно малко по голямо и с по голям вентилатор от един компютър дето не баца. Ще ги пробвам ако тогава дига ще взема някво по масивно. И ква термо паста ми тря че у нас имам няква Z3 от нвкъв магазин за 5лв… И реших да мина на i7 2600 щото един от града го дава евтино и мога да го тествам

Няма голямо значение пастата, около 2-3 градуса е разликата между най-добрите и най-лошите пасти. :wink:

🤔