i7-7700K - въпрос относно натоварването

Здравейте! Снощи докато стриймвах Fortnite забелязах, че процесорът ми, който е Intel Core i7-7700K, се натоварва прекалено много. В OBS ми излизаше encoding overloaded, но само от време на време, не постоянно. Притесних се да не би нещо да се е случило с процесора ми, понеже не съм променял настройките си и реших да проверя натоварването. Тогава видях, че числото се променя постоянно в диапазон от 70% до 100%. Още повече се притесних и си погледнах градусите. Най-странното беше точно това- процесорът се натоварваше много в дадени моменти, но температурите си стояха на 62-65 градуса, като максималното за вечерта беше 72 и то за един момент. Само за информация ще кажа, че охлаждането ми е това. Та въпросът ми е- да се притеснявам ли и от какво да се притеснявам? Мислих си за термопастата, понеже компютърът стана на година преди по-малко от седмица, а тя не е сменяна. Но температурата си е добре, проблемът беше в натоварването. Може ли проблемът да бъде от Fortnite? Не знам, ще се радвам ако някой може да помогне. Благодаря предварително! :blush: :blush:

Градусите изглеждат добре. Вероятно е било нещо софтуерно, като Fortnite или някой background процес. Ако пак се случи провери в диспечера на задачите, кой процес товари най-много процесорът. :wink:

2 Likes

Какви са ти настройките за OBS?

2 Likes

@bumtras Благодаря, ако стане пак ще видя.
@TheEagleGamerBG Ето ги:

1 Like

Снимай и стрииймвай с видеокартата

Защо? :blush:

Това не е процесор за стреиймване… стриймвай с видео картата ако е в състояние…
аз като бях с 7700k сложих натоварването на видео картата (gtx 1080 ) понеже процесора реши че ще се гаври с мен :confused: … да не забравяме че това са 4 ядра.

Пробвай да сложиш CPU Usage Preset на Veryfast или Superfast. Аз главно ползвам Veryfast на 4790k@4.5 и няма проблеми и на по-тежки игри.

@antibgxd69
@blackviking21
Проблема със стриимване с видеокартата е, че за bitrate-а дето ти позволява twitch, изглежда доста зле в сравнение с процесор и въпреки, че са 4 ядра, те са с Hyperthreading, което много или малко помага, според мен процесора си стига (само не трябва да се прекалява с настройките). Вярно е, че не е от новите Ryzen или Coffee Lake процесори, но такъв тип i7 процесори, има от бая време, и бая хора са ги използвали (и още ги използват) за стриимване и т.н.

2 Likes

Някой ден ще се научите да не пипате CPU Usage Preseta без да имате отделни компютри за стрийм ама не знам кога ще е. :rage:

6 Likes

@TheEagleGamerBG
“Пробвай да сложиш CPU Usage Preset на Veryfast или Superfast. Аз главно ползвам Veryfast на 4790k@4.5 и няма проблеми и на по-тежки игри.”

Хапче за мозъка :thinking: ?

1 Like

Тенку на всички! <3 Да разбирам, че нищо му няма на процесора, така ли? :blush:

@skymanBG от колко време го имаш като цяло… щот термопастата под капачката може да е заминала :thinking:

Да, нищо му няма :slight_smile: И вече снимай и стриймвай с Gpu-то

Стана година преди 10 дни. И аз се замислих за термопастата, ама температурите са си добре, само натоварването е проблемно.

Сменяй я и всичко ще е ок… Според мен е заминала btw това е причината да имам ryzen

🤔