Водно или въздушно охлаждане за i7 8700k

Мисля да overclock-вам процесора щом го взема и си търся охлаждане, което да ми върши работа. Та въпроса ми е, надеждни ли са водните охлаждания и дали има качествени такива на цена под 200?

Въздушното ще ти свърши перфектна работа.
Препоръката ми е да ползваш въздушните на be quiet и noctua.
Разликата между Intel и AMD е че едните НЕ топлят през зимата (Intel) :grin:

Новите на Intel (особено 8700k), могат да свършат доста добра работа през зимата. Rysen-ите не са печки като FX серията.

@TheEagleGamerBG принципно казвам :slight_smile:

Чувам доста мнения относно фабричните охлаждане на ryzen, става ли за нещо, трябва ли да се взима ново ако се овърклоква. Приятели ме съветват въобще да не си взимам ryzen и затова се обърнах към intel, но пък ryzen-а ще ми спести едни 200 лв след като има охлаждане. Мнения?

Ако няма да го клокваш става

1 Like

Според мен въздушно наистина ще свърши работа,но ЗАВИСИ

По-принцип в повечето ситуации стоковото си върши достатъчна работа. За по-добро трябва да се оглеждаш ако мислиш да овърклокваш и ти се вдигнат темепературите. За водните не съм ползвал много, но ако се замислиш за водно ти препоръчваш да вземеш такова с по-голям радиатор, които е с 2-3 вентилатора, че тия малките понякога не смогват. :slight_smile:

2 Likes

Какви са допустимите температури за ryzen-а?

Трябва да пише в характеристиките на процесора.

Мисля, че в сайта на всеки процесор си ги пише. В повечето случай няма да ги стигнеш освен ако не овърклокваш здраво и процесора ти няма как да “изгори” от това, защото компютъра ти ще се рестартира много преди това. :slight_smile:

2 Likes

🤔