Здравейте, днес докато играех Trove играта започна да ми засича и изкара Error: DirectX is not available, нещо такова. Изтеглих HWMonitor и MSI Afterburner да я ,овърклокна" но немогат да я засекат и вместо 630М показва Intel HD Graphics 3000… Помощ
Ама е добре да знаем какво е таковата дето ти изкарва, че да ти помогнем.
Ами то вече спря… В момента се ползва onboard GPU и вместо с 60FPS ми върви с 10 и искам да знам дали мога отново да го върна на 630М… Проучих и някой пишат че когато GPU изгори/умре компютърът (в моят случай лаптоп) автоматично сменя на onboard GPU… И сега незнам. BTW ерорът който ми излизаше беше - DirectX buffer error- Device removed. Незнам какво да обясня повече… Ще почакам ден два и ако не се оправи нз
Това само в тази игра ли ти го дава? И
DirectX buffer error- Device removed.
Виж дали картата върти? Може би е умряла или кабел се е разместил. Стават всякакви магии.
Щом е М значи става дума за лаптоп, няма ка да види дали върти
@thanathabest Пробва ли да преинсталираш драйвърите ?
имам едно питане мога ли да ползвам 2-те видео карти на компа ( вградената и тази която съм взел отделно ) по едно и също време с 2 монитора ??
@pownage Ако говориш за игране на игри, не (още). И по принцип не можеш да пъхнеш единия монитор в едната а другия в другата.
не за игри за други неща но Благодаря за отговора !
Повечето видео карти поддържат няколко монитора, такаче пъхни и двата във видеокартата
проблема е ,че тази която ползвам поддържа DVI-D а монитора ми е с VGA но стандартната има VGA затова питам иначе сега съм с телевизор с HDMI свързан