Преди и след смяната на термопастата на Intel Core i7 5820K

Наскоро се сетих, че ми овърклока ми замина а температурите на компа ми се височки така, че смених термопастата на процесора за първи път от година насам.

Ето ги температурите преди смяната като съм държал програмата пусната с дни и съм стриймвал, играл и рендървал клипове.

Смених си термопастата като този път бях по щедър, че преди не се беше размазала на 100%. Освен това клокнах на 4.4 GHz защото искам пак да имам стабилен клок. Освен това си поиграх малко с настройките на вентилатора така, че да не чака 75 градуса да се пуска на макс. :smiley:

Както виждате дори с овърклока съм 10 градуса под предишните си температури и съм далече от критичните. Мисля да клоквам докато не почна да давам сини екрани и ако температурата ме притеснява просто да вдигна силата на вентилатора или пък да сменя на водно охлаждане.

4 Likes

Кривата на вентилаторите играе много голяма роля за температурата. По-голяма и от ролята на термопастата, понеже 1г. не е чак толкова дълго време. :wink:

Абе то си е повече от 1 година. :smiley: Иначе сега искам да вдигна клока още, но не знам дали ще имам време да го тествам. В нета гледам някакви хора стигат до 4,7 Ghz.

@Gothika_47 колкото по-нагоре отиваш, толкова по-лесно падаш… Стои си да не се изстреля охлаждането :joy::joy:

@blackviking21 Охлаждането е това:

Знаеш какво става когато има налягане в затворен съд нали? Това исках да кажа LUL

Може ли някой да ми обясни, как охлаждането е затворен съд, за heatpipe-овете ли става въпрос. Знам че в тях има течнот, но не мисля, че налягането й може да стане толкова високо. :slight_smile: :thinking:

1 Like

Аз трябва да го сложа в пещ за да му стане нещо…

2 Likes