Имам проблем с joystick-a ми

Здравейте, на скоро си купих joystick на trust (gxt 540) и до вчера си работеше ok, но днес пуснах Dark souls и докато ходех напред, героят ми постоянно завиваше наляво и щом спра на едно място и дори само да докосна левия аналог, героят ми си ходи налява. Пробвах и други игри и там е същото. Моля ако някой знае какво да правя да ми каже, защото го купих миналата седмица за 40лв и ми е малко тъпо.
btw ако нищо не стане ще се моля за парите си.
Благодаря.

На мен ми звучи на “Залепнало копче / аналог”… Това си е хардуерен проблем така ,че щом е в гаранция ще ти го заменят… :slight_smile: Пробвай да го оправиш като натиснеш бутона на ляво и го пуснеш рязко… така няколко пъти ,но щом е нов бягай до магазина за нов и не се занимавай :smiley: Дори и да го оправиш сам с натискане рано или късно пак ще се случи…

Да, мисля че така ще е най-лесно.

До колкото знам, рано или късно това може да се случи на всеки джойстик, но твоя се е случило прекалено рано, пробвай да го смениш в магазина.
Проблема се получава когато джойстика не се връща на точното си място когато го пуснеш. В някой игри се решава проблема, като сложиш dead zone на аналога, но Dark Souls няма тази опция.