Kакво мислите за драмата с венома?

Искам да видя какво мислите за драмата

4 Likes

Недей и тук… Плс

5 Likes

Какво толкова има да му се мисли? Ясно е, че мишката е китайче.
И според мен трябва да се води като част от мърча им. Както можеш да си купиш тениска с логото на пакта за 20-30лв., така можеш да си купиш и мишка с логото им, за 60лв.
Естествено, да сложиш лого на мишка ще излезе по-скъпо от щампирането на тениска, а и мишките по начало са си по-скъпи. Но не мога да коментирам повече цената, понеже нито имам мишката, нито съм гледал, подходящо, ревю. :confused:

6 Likes

@bumtras е прав, няма какво да мислиш. Венъма каза, че начинът, по който рекламират, е тъп. Толкова. Не знам защо всички откачиха. :smiley:

5 Likes

+1 @bumtras
Не е нужно да си голям разбирач, за да зебележиш, че тази мишка ефтина и нискокачествена
(тва което не ми харесва, че всички ползват китайска като нарицателно за нещо ефтино. В крайна сметка почти всичко се произвежда там, дори и качествените продукти на големите брандове)
Факт е че цената е много надута, но в крайна сметка обикновения потребител НЕ би си я закупил. Тва което Венъма “критикува” беше начина по който те лъжат хората и в частност 10 годишни деца. Отново ще повторя думите на @bumtras
Наистина това спада по-скоро към мърча, от колкото сериозен продукт… нито са открили топлата вода, нито нов дизайн…
И понеже това е група от няколко човека, те нямат ресурсите и парите да пуснат продукта на ниска цена, защото тези ниски цени, които сме свикнали да гледаме по магазините и сайтовете… те са на големи компании които правят много продажби… схващате, не съм маркетингов експерт.
И отново

Толкова много шум се вдигна за една мишка. (също мисля че не споменахме пада, ама при него е същата работа)

6 Likes

Моето мнение е същото :sweat_smile:

3 Likes

И моето е същото

3 Likes

Гледах му клипа и лично аз съм съгласен с някой от нещата, които каза, но за жалост те бяха променени още преди да качи клипа си а не след както той го изкарва.

Лично аз нямам против към мишката да им яки бонуси като видеа, които показват с какви настройки играем и т.н, но бях силно против на тях да има каквато и да е цена. Аз не продавам такива клипове и следователно няма как да ги добавя като бонус, които струва Х лева.

Това, че ще коментира продукта а не да се ебава с хората беше пълна лъжа и не знам как хората не го виждат, но обяснието ми е, че не е проблем да се ебават с някой, които не харесваш.

Също нещата с цената и намалението и е маркетинг шит, за който също не харесвам и бях против и се надявам да бъде оправен, но винаги трябва да го имате нба ум когато пазарувате. В aliexpress са редовни с това.

Въпреки, че не пише какъв е сензора и от къде идва не мисля, че ако пише Сензор: Extreme Gamer 420 ще ви помогне много. И това, което съм забелязал от толкова години четене на коментари и discord, е че 90% реално не им пука и гледат “УАУ 16000 DPI” и така е. Огромна част от потребителите дори не използват софтуера на мишките си за да ги ползват както трябва…

Критиката, че мишката няма и софтуер към нея също е леджит, но не мисля, че е толкова компютърно неграмотен, че да вярва, че можем да си го позволим. В този форум има доста програмисти и съм сигурен, че знаят колко би коствало нещо такова освен ако не искаш да го напише някой индиец и да е пълно говно. Въпреки всичко има доста големи марки, които продават мега скъп хардуер и въпреки това софтуера им е пълна отврат. Дори в момента ползвам доста продукти, които са много яки, но софтуера им ги прави направо досаден за ползване до ниво където искам да ги сменя само заради това.

Другото, че дизайна и имитира нещо и не е “създаден” от нас е също малко смешна като се замислите, колко пари ще отидат само за дизайн и изработка на корпуса.

Сам казва, че има други марки, които купуват китайски продукт без марка слагат си логото им слагат надценка. Колко е надценката на тяхния продукт и той знае ли я? Няма да коментираме явно. Също ако е против това тогава, защо е промотирал някой от същите тия марки а не е направил ревю на китайската версия и да даде линк към aliexpress?

Много от сайтовете като Gearbest и BangGood промотират продукти, които се продават и във Aliexpress, но на завишена цена. Това значи ли, че тия сайтове “само ви звимат парите”? Българските сайтове като продават електрически тротинетки на по-високи цени взимат ли ви само парите или реално се занимават с вноса на продукта и ви гарантират, че няма да дойде настъпан от бабичката в пощата?

Сега ако влезете в alibaba ще видите, че може да си направите “къстъм” мишка и да изберте корпус, да му сложите лого, да си изберете сензор, кабели и т.н, но в крайна сметка пак ще е сглобена от китайски части.
Явно е обаче, че ако корпуса ви е като на мишка, за 4 долара е напълно невъзможно да сте сложили много по-хубави неща вътре нали? Също игнорирайте факта, че минималния брой за поръчки е поне 1000… и става много трудно да ви “вземем парите”.

Сега имам един въпрос с много грешни, но лесни за разбиране сметки.
Ако мишката струва 20 лева да се направи, след това се платят още доставки, склад, ддс и т.н. и аз платя 40-50 лева тя да е при мен колко печалба мога да искам отгоре? 5-10 лева? 50 лева? 100 лева?
Ако сложа 100 лева и някой се навие да ми ги даде в мен ли е проблема или това е долен капитализъм? В крайна сметка колко е печалбата на една Razer за тях и защо не си кажат?

Другото, е че искам да кажа, че с тази мишка се занимават хора още от както аз F1ze, Nikicha1 и NoThx играхме GTA заедно и са минали доста модели през офиса…

Аз от близо 6 месеца се опитвам да измисля нов готин мър като акрилни ключодържатели с мой дизайн, метални пинове с мой дизайн и още няколко различни неща. Проблема е, че за да има смисъл за мен цялата работа, ще трябва да ги продавам на високи цени и ще се реве за абсолютно същото нещо. Също ще трябва да хвърля супер много пари за нещо, което може никой да не си купи. Също занимавката с доставка, митници, ддс, склад и изпращане е толкова голяма, че реално няма да си струва усилията.

Големия проблем с цялата тая схема, е че в момента той обяснява на хора, които най-вероятно са спали в часовете по икономика и нямат абсолютно никаква идея какво е Economies of scale и факта, че ако Razer направят 500 000 мишки, ще им излезе много по-евтино от колкото на някой с 1000.
Другия факт, е че с тия клипове няма да промени нищо. След драмата с The Clashers и Drake Mall един друг ютубър качи клип за сайта и беше посрешнат с позитивни коментари от аудиторията с и над 90% харесвания на клипа. Явно хората не се учат.

Единственото което става, е че реално праща хората, които не ни харесват да си ни хейтят с нова причина. След клипа му ме заляха с коментари, че съм лайно, че съм промотирал тая мишка а аз още дори не съм я споменал, което е комично.

Също Venoma много добре знае какво прави, защото статовете не лъжат. За няколко дни е събрал повече абонати от колкото за последната половин година както направи и с първия си content cop.


Драмата винаги си носи гледания и кара хората, които не харесват някой да ти събнат. 100% го знае. Може и да игнорираме факта, че има -131,157 гледания на 5ти, защото е скрил доста видеа, които вече и да искаме не можем да коментираме.

Като цяло ненужна драма, и фармене на абонати. Ако аз сега си пусна тениските по 100 лева и вие ги купувате кой е по-луд? Тоя дето яде баницата или тоя дето я дава?

6 Likes

Venim destroyed by facts and logic :pogchamp:

6 Likes

Няма Fact and logic. Пича казва “тая мишка е 5 лева” и ние за да обясним, защо не я продаваме за 6 трябва да обясним икономика внос и дистрибуция на 13 годишни, които даже не са стигнали до часовете по икономика.

Ей тоя шитър дали ще ми отговори? На клипа в канала му си личи, че е на 12-13 и няма никаква идея даже как да поръча нещо такова ама лъже здраво.

6 Likes

Напълно лъже

3 Likes

Въпроса е ЗАЩО? :smiley: Какво печели от схемата освен да ни злепостави?

4 Likes

моето описание на тази драма целта на паткаджиите да лапат пари от 7-8 до 15 г целта на венома да заживи канала си shton ne snima na laina kato fortnite i takiva tumori и се отчаел,че канала му умира заключение паткаджиите ще продължат манипулацията си на деца което е жалко ама какво да се направи а венома за малко ще си заживи канала и после пак ще умре:slight_smile:

1 Like

Аз ако искам пари няма ли просто да пусна едни тениски бе луд? Струват 3 пъти по-малко и се продават за 2 седмици. :g47kek:
Хора дето никога не сте се занимавали с продажбата на мърч или знаете как стоят нещата в Youtube доста смело коментирате тия неща.

5 Likes

Уважавам мнението на всеки, обаче имаш някои доста забележими грешки…
Ако си нов и не знаеш има едно моливче от където се редактира. Ако не можеш да си намериш грешките обърни се към госпожата ти по български.
За 1000-ден път НЕ сме литературен форум, но е хубаво малко от малко да се разбира поне какво пише :sweat_smile:

5 Likes

На мен, честно казано, вече не ми пука. Life is just a ride.

Относно софтуера, аз нарочно си взех Zowie мишка, понеже НЯМА софтуер с, който да си губя времето.

5 Likes

Според мен мишката е добра и ми харесва идеята за по-различен мърч, пък и ако за някого мишката не си струва да не я купува, никой не опрял нож в гърлото на хората и не ги кара да я купуват.

Това е моето мнение.:+1:

5 Likes

На мен едно ми е най-интересното в цялото това нещо. Кое 10 годишно дете работи и има собствен бюджет да си купи било то мишка, пад, клавиатура, компютър или пък дори тениска? Ако има такива направо да звъни на закрила на детето за експлоатация на детски труд. Реално няма как да се взимат пари от деца защото децата нямат пари. Родителите от своя страна са достатъчно разумни (поне повечето) да си правят аритметика на бюджета. Тези глупости че някой взимал пари от деца толкова много ме дразнят че направо като го чуя и ми се иска да сложа край на мъките на тези “умници”. Поне като си намират предтекст за заяждане той да е поне в минимална степен валиден.

4 Likes

“Взимат пари от децата” е метафора. Да, реално взимат пари от родителите им, но един възрастен едва ли би си взел мишката, ако не е за дето му.

4 Likes

Не свърши ли тази драма вече -_-

2 Likes

🤔