Какво е по-хубаво:водно охлаждане или въздушно охлаждане и може ли да се сложи водно охлаждане на този компютър: Little Beast › Supreme

Моля ви кажете ми водно или въздушно охлаждане за
Little Beast › Supreme

Попринцип водното охлаждане е допълнителен лукс. Аз имам на процесора и най-вероятно помага, но и без него става. Иначе Little Beast-овете нямат много място вътре и не мисля, че ще има как да се сложи. Надявам се да съм бил полезен! :blush::blush:

зависи за какво ще използваш самия компютър/процесор.
Ако е за големи процеси ( игри , overclock и др , обработки и тн) , които ще увеличават значително температурата на процесора и според тебе въздушното охлаждане не стига за да смали температурите до нормите , можеш да минеш на водно или да минеш на по-добро въздушно охлаждане или вондо такова и по-добра термопаста.
Ако смяташ да минаваш на по-добро въздушно охлаждане , търси сигурни производители , като: noctua , arctic , be quiet , deep cool и др.

Ако ще го използваш за малки процеси не се нуждаеш от скъпо и голямо охлаждане ( обаче се съобрази с нуждите на процесора при средно натоварване ).

Аз имам малко опит с водните (в момента си играя с едно) и мисля, че са добре АКО си вземеш такова с голям радиатор с ПОНЕ 2 вентилатора. Иначе, не мисля, че ще смогне ако пуснеш стабилен овърклок и го пържиш дълго. При мен големите буци на Noctua и Be Quiet ме кефят доста. :smiley:

Аз съм на мнение, че ако водното е под 150 кинта, по-добре си вземи няква Noctua . И както каза Готика, да е поне с 2x120mm вентилатори, с един няма смисъл. Също много важен фактор е дали ще овърклокваш процесора, ако не, няма смисъл от толкова добро(водно) охлаждане. Аз съм със 7700k(ивестен е, че грее много) с лек овърклок и въздушно и нямам проблеми.

1 Like

🤔