Main Pc и Streaming PC

Здравейте, искам да ви попитам тъй като имам един компютър и се чудя дали мога да си го сложа като streaming pc, а от maina да си цъкам спокойно … Но се чудя как става работата с мониторите… Как може от streaming pc-то да стриймвам, а на стрийма да се вижда как си играя игрите, а да натоварва streaming пц-то

Google е велико нещо!

2 Likes

Никъде не видях как да свържа мониторите и така нататъка аз ако искам мога да си намеря как да си го настроя на компа… аз искам да видя как да свържа мониторите и т.н…

Монитора на стрийминг PC-то го свързваш към стрийминг PC-то, а монитора на gaming PC-то - към gaming PC-то. :wink:

На стрийминг PC-то ти трябва Capture карта, която хваща видео сигнала от gaming PC-то, за да може след това, да го хванеш с OBS.

Всичко то го има в Google търсенето, какво не разбираш? :thinking:

@Alex47 Какво става с туториала, побързай че закъсвам :neutral_face:

1 Like

Аа значи иска си Capture Card, иначе не може да засече другият комп…

Няма в какво да включиш другия комп, ако нямаш capture card :expressionless:

Е, това ми е пределно ясно, мисля че трябва да има някакъв начин и с нета да се свърже по некъв начин … Гледах клипче одеве

И аз си мислех за това преди малко, но според мен няма смисъл, понеже така стриймваш от единия компютър на другия и след това от него към Twitch (примерно). И смисъла се губи понеже ти пак стриймваш от гаминг пц-то. Освен ако нямаш гигабит лан между двата компютъра и от гаминг пц-то стримваш raw video. Така процесора ще се натоварва много по-малко. Теоретично, мисля че е възможно, но не знам дали има написани някакви програми за това, а дори и да има, става сложно да се настрой всичкото това. Също ще се нуждаеш от две Гигабит лан карти, което ще струва колкото една capture карта.

1 Like

Да, абе най-хубаво си взема capture карта и това е :smiley:

NDI е доста яка технология!

@bumtras

Ако има GTX карта в gaming pc-то, може да използва NVENC, да стрииймва към streaming pc-то, без да товари процесора, но според мен NDI е доста по-добро и просто решение на проблема.

Почти всяко дъно има вградeна гигабитова лан карта, няма да му трябва допълнителна, стига по-старият компютър да не е прекалено стар :smile:.

1 Like

Да, ако използва NVEC или ако NDI извършва някаква компресия, тогава няма да му трябва допълнителна лан карата. Така че си връщам назад думите за това.

Мисълта ми беше, че ако прехвърля raw video формат през лан, тогава ще е необходима допълнителна гигабит карта, защото това би зеело връзката почти на max, като остава много малко bandwidth за интернет.
Радвам се че има разработени подобни софтоери, които улесняват толкова работата.

Та TL;DR @Dancho ако искаш пробвай метода на @TheEagleGamerBG, нищо не губиш.

2 Likes