Nvidia видео карта с vsync монитор

Понеже един приятел смята да си взима бюджетен компютър и иска хубава видео карта, но и хубав монитор на достъпна цена… аз се спрях на ТОЗИ ?

Според вас той ще може ли да играе на него без да има накъсвания или подобни глупости, ако не е пуснат Vsync-a?

Аз не виждам проблем. Това как върви играта не зависи от монитора. V-Sync се опитва да синхронизира монитора и видеокарта, за да не се получава “Screen tearing”. Пробемът е, че добавя delay. Хубавото, е че мониторът, който си избрал поддържа AMD FreeSync, което е буквално същото, но без delay-а, само че изисква AMD видеокарта.

За да НЕ се получава

FreeSync Също има дилей, но е по-малко и което е по-важно не ти намаля FPS-a.

1 Like

Мерси, fixed.

Зависи от монитора. За избраният в този случай е от 48Hz-75hz.

https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors

Тук можеш да провериш различни модели монитори, някой поддържат от 1-144Hz. Мисля, че ако излезе от диапазона мониторът ще показва до 75 fps (в този случай), дори и играта да върви на повече, но не съм на 100% сигурен.

Всеки монитор си показва толкова кадъра в секунда колкото е написано в спецификациите му (75 в случая). Ако играта върви с повече кадри в секунда, монитора пак ще показва 75fps, а Freesync-ът няма да прави нищо.

@blackviking21 Относно въпросът ти. Ако компютъра е достатъчно, че да подкарва игрите със 75+ fps, мисля че няма да има проблем. По-casual игрите може да ги локне с Vsync, а компетатив игрите обикновено са по-леки и при тях би трябвало да прави много на да 75fps, така няма да се усеща много tearing.

🤔