Какво означава OverClock

Може ли някой да ми обясни по подробно какво означава OverClock и как се прави

8 секунди с Google => Overclocking или по-накратко забързваш хардуера в дадена машина. Пример: Оувърклокваш си процесора! т.е. вдигаш му честотите и работи малко по-бързо, а за това как се прави, вече не мога да ти хелпна!

1 Like

А как мога да го overklock-на

1 Like

Това е нещо с което си ускоряваш процесора или видео картата с повече честоти в секунда (или поне аз така знам)а как се прави нз обаче виж туториали в you tube и също готика във видеото на gtx1080 на края на клипа каза една програма за overclock-ване

1 Like

В някоя тема се беше писало за Overclock, ама не мога да се сетя коя! Потърси!

1 Like

В клипа с MSI GTX1080TI нали последния клип с видео карта, който качи.

2 Likes

Да точно той е (но ми трябват 20 символа за да го постна затова това в скобите е спам) :slight_smile:

1 Like

Благодаря много за помоща

1 Like

Overclock-ът става като накараш процесора/видеокартата да приема повече ток и така започва да работи по-добре. Дефакто можеш да overclock-неш всичко, което работи на ток- мониторът ти ще стане с повече херцове, миксерът ще се върти по-бързо, печката ще грее повече. Просто трябва да провериш как се overclock-ва това, което те интересува. Но трябва да знаеш, че ако си клокнеш видеокартата или процесора те ще греят повече и съответно ще ти трябва по-хубаво охлаждане. Надявам се, да съм помогнал! :blush: :blush:

3 Likes

Over - над
clock - освен часовник, означава и тактова честота
Съотвентно overclock означава да повишиш тактовата честота на нещо над нормалната.

@skymanBG Това е Overvoltage, той често върви заедно с овърклока, но сам по себе си няма да увеличи честотата на CPU/GPU-то.

3 Likes

Благодаря за информацията:slight_smile::slight_smile:

1 Like

Yavor2006 Предполагам че, искаш да OverClock-неш своята видео карта, ако е някоя Nvidia от последните години можеби ще стане с проограмата msi afterburner. А ако става дума за overclock на процесор е мако-по трудно, защото не всеки процесор има тази възможност.

Искам да оувърклокна един стар процесор i5-2500 3.30 ghz да го направя на 3.90 ghz например но не знам как. Помощ

1 Like

Твоят не може. За интел процесори трябва да завършва на K или X, за да може. Доколкото AMD, всички AMD процесори могат да се overclock-ват.

1 Like

мерси много :grinning:

1 Like

🤔