Overwatch UNBOXING Battles!

Здравейте!

Реших да направя тази тема, в която смятам да пускам статистика от отварянията на кутиите, които правят Готьо и Габинка.

ТАБЛИЦА:
Структурирал съм информацията в една проста таблица, която съдържа в себе си всички видове възможни дропове във всеки възможен тип. В таблицата се въвеждат по ред за всяка кутия отворена от двамата и се вписват броя на предметите, които са се паднали. При дублиране на предметите цифрата се отбелязва с червен цвят и се вади от крайният брой. Понеже дублираните предмети имат стойност равна на злато, реших да не ги калкулирам изобщо, независимо от тяхната рядкост. Въпреки това, при дропване на злато от кутия, то получава съответните си точки. Ако прецените, че е удачно да се добавят дублрианите предмети като стойност равна на златото, моля оставете отговор.

ТОЧКИ:
Метода по-който съм изчислил точките спрямо предмета, който се пада е въз основа на процентното съотношение за възможен дроп. Процентите може да сверите на страницата на Overwatch, а те са:

58,20% - Common / Често срещан предмет
31,70% - Rare / Рядък предмет
07,55% - Epic / Епичен предмет
02,55% - Legendary / Легендарен предмет

Спрямо тези данни, направих следните калкулации:

Ако един Common предмет се оценява с минималното от 1 точка, то един Legendary предмет трябва да е толкова пъти повече, колкото пъти е разликата им.

Тоест: Common/Legendary=Points; 58.20% / 02.55% = 22.80%

От което следва че един Легендарен предмет се равнява на около 23 често срещани /статистически погледнато/. С цел да се приравняват точките по-лесно, сметнах за удачно да закръгля числото на 25.
Със същата логика пресметнах и останалите типове предмети и се получиха крайните точки:

Common = 1 точка
Rare = 5 точки
Epic = 10 точки
Legendary = 25 точки
/Представените точки са само за скинове/

По логиката на използвани/харесвани предмети, определих точките и за другите предмети.

Така след тези кратки изчисления и въвеждания на данни, крайният резултат е налице:

С удоволствие, желание и малко свободно време смятам че мога да правя и за напред подобни таблици, стига да се харесат и на вас.

Хубав ден!
Павел Димитров
Twitch Account: azsymPAVKATA

7 Likes

Ето заради хора като теб дето правят такива теми пуснах този форум. Евала Габинка сега седи до мен и каза, че ще разследва загубата си. :joy:

3 Likes

I am amazed :open_mouth: :kreygasm10000:

3 Likes