PC Build съвместими ли са частите?

Искам да питам дали всички части от build-а са съвместими защото не съм сигурен за процесора и дъното :slight_smile: та… частите са
Процесор:


Видео картата е

RAM-та е

2 плочки
Дъното е

до колкото знам са съвместими но все пак да питам :smile:

Аз лично бих оставил видеокартата, понеже вградената е почти толкова бърза колкото RX 550. Вземи си парите от нея и вземи по-бърза памет, Ryzen обича бърза памет и като добравим факта, че вградената карта ще използва RAM за да съхранява текстури и т.н, според мен си струва. Останалите пари или ги вкарай в други компоненти или си ги запази за upgrade по-нататък. Като събереш пари за по-сериозна карта можеш просто да сложиш в системата и си супер.

Както каза

Не бих инвестирал в RX 550, а бих ъпгрейднал в 2Х8GB и с по-висока честота, понеже дъното ти е с два слота и ако сложиш 4GB после единствено можеш да ъпгрейднеш до още една 4GB. Също видеоядрото на Ryzen 3 2200G е доста добро и то ползва РАМ-та за видеопамет, следователно => колкото повече рам на малко по-висока честота, толкова по-добре!

Дъното ти е съвместимо с процесора, обаче ще се наложи BIOS Update, който ако си поръчаш дъното от Desktop.bg, можеш да помолиш те да ти го ъпдейтнат.

За рам можеш да вземеш тази: https://desktop.bg/desktop_rams-team_group-TEAMRAMDDR48GB266
Не изглежда много геймърско, няма светлини и такива неща, но пък е на 2666MHz и доста бюджетно решение ако я сравниш с другите марки!

Надявам се да имаш хубаво захранване, а да не е някакво за 20-30 лв.

Също по нататък можеш да си събереш пари за GTX 1050Ti и да можеш да подкараш всички по-нови игри на нормални настройки или ако излязат новите видеокарти на Nvidia до тогава, просто можеш да помислиш за ново поколение, но това мисля че ще е към края на 2018г.

!!! Цената с 2x4GB с видеокарта е горе-долу еднаква като цената с 2x8GB без видеокарта !!!

Надявам се да съм ти бил полезен

1 Like

аз видео картата вече я имам даже бях направил грешката да я взема първо нея :Х а процесора е слаб и bottle neck-ва иначе благодаря за информацията и най-вероятно ще взема препоръчаната от теб рам хем да мога да ъпгрейдна на повече рам при нужда а захранването ми е 500 вата до колкото знам но може и да е по-малко според човека който ще ми зглобява компютъра

Щях да кажа, че ако вече имаш видеокартата, значи няма смисъл да взимаш 2200G, но явно дори ако няма да използваш видеокартата, 2200G е най-добрият Ryzen 3 процесор. Интересно!

Щом вече имаш видео карта, можеби е по-добре да си вземеш Intel G4560 или G4600. По-евтини са и няма да ти трябва бърза(скъпа) рам с тях.

2 Likes

може би малко съм ви подлъгал но имам компютър и просто го ъпгрейдвам и защото дъното е старо също както и процесора и рамта трябва да сменя всичко и затова искам 4 ядрен процесор а не 2 ядрен искам да държа 60 fps на GTA V на средни настройки и мисля че тези части са ми долу-горе това което искам

Изгледай това и си прецени (GTA V на 7:12):


Имай в предвид, че с твоята видео карта няма да има толкова разлика между двата процесора, ако въобще има разлика.

поразрових се и мисля че наистина pentium g4560 е по-добрият избор но можеш ли да ми намериш някаква рам защото не съм сигурен коя ще е добре мисля да взема това дъно

също така да попитам долу-горе колко fps ще вадя на gta и с какви настойки ще поддържам 60 fps ако имаш представа

но се чудя RX 550 2 GB достатъчно добра ли е ? съжелявам че наспамих толкова въпроси просто много го мисля

Всяка рам ще ти свърши работа.

На другите въпроси не мога да ти отговаря точно. Потърси в интернет някакви бенчмаркове.
Предполагам (чисто предположение, на база опита ми с моята видео карта R7 360), че на средни настройки (тези над normal в gta v) AA-off, ще вадиш 50-60 fps, но може да греша.

Използвай рамта която ти предложих!

1 Like

ок мерси ! (трябват ми 20 символа)

а какво мислите за този https://desktop.bg/desktop_cpus-amd-FX-amd_x8_fx8300 в повече benchmark сайтове пише че е дори по-добър от ryzen 3

Затова не препоръчвам benchmark сайтове. Ryzen 3 ще го изяде в повечето случаи, особено в игри.

🤔