Какво да гледаме когато си сглобяваме PC

Здравейте искам да ви помоля да ми дадете няколко съвета какво да гледам при сглобяване на ново PC и с тези части ще имам ли бъдещ ъпгрейд

Дънна платка ASRock AB350 Pro4 - AB350-PRO4

Процесор AMD Ryzen 5 2600 (3.4GHz)

Захранване 600W COUGAR VTE 600

Памет 2x4GB DDR4 2666 Kingston HyperX Fury

Видео карта ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG STRIX

Нещата не са 1 или 2, изглежда знаеш една част щом си избрал тези компоненти. Процесора е хубав, дъното е същото като моето и е доста добро.
Бих ти препоръчал хубаво да се разтърсиш за кит от 2х4 на 3000мгз, защото разлика в цената нямаше когато аз си взех моята на hyperX predator пак 2х4, но 3000мгз. Захранването изглежда добро, охладител за процесора не ти трябва в никакъв случай. Ако можеш да дадеш 20-30лв отгоре за hdd на 2тб вместо 1 ако смяташ въобще да купуваш ще е по-добре, аз вече изнемогвам с моя 1тб(твърде много филми). Едно ссд няма да е зле да си вземеш ако ти е по бюджета. Аз не бих си взел 1060тка защото е на същата цена като rx 590 8gb а клипове с бенчмаркове в ютуб бол. Само ако н3 бързаш с компа изчакай и други марки от същия модел да доставят картите тук, защото единствената тук е на XFX, а аз бих си взел sap phire или gigabyte, външната им част има не само по-хубав дизайн, но и не са толкова пластмасови. Други неща които не трябва да се забравят са: какъв монитор имаш, сигурен ли си че ще останеш с него за в бъдеще или ще ти трябва нов, имаш ли удобен стол, каква мишка имаш, клавиатура, слушалки. Това са все неща които се осъзнават на малко по късен етап, но са пряко свързани с гейминга. Например мен: аз мислех че монитора ми е fhd(1080на1920 60hz), а се оказа че е 1368на 768, нещо такова беше. И след месец, два игра и филми осъзнах, че ми трябва нов защото всичко се размазва. Също така имаш ли кутия, тя има ли нужните вентилатори за целта. Винаги можеш да си намериш нормална кутия за до 50лв, но искаш ли да свети, да има темперирано стъкло, да има отвор отгоре и отпред за вентилаторите, дали е full ATX (E-ATX), mini-ATX или micro-ATX. Това дъно което си избрал мисля че е atx, а аз съм със микро версията, ab350m pro4. В момента процесорите ryzen си струват най-много заради по-ниската си цена, докато интел заради липсата на процесори цените им отидоха в космоса. Предполагам знаеш че всички дъна от с ам4 сокет освен a серията поддържат овърклкок. И като за финал изгледах това видео на gplay, пуснат много интересни неща!

2 Likes

Намерих рамта RAM памет 2x4GB DDR4 3000MHz Kingston HyperX Predator Black

3 Likes

Кутията за сега е тази Кутия Segotep The Wind просто ми харесва как изглежда и ако не се лъжа е ATX тоест дъното и видео картата ще са си на място :slight_smile:

1 Like

Идеална кутия за бюджетни компютри. Иначе помисли серозно за видео картата, като сметнем и колко излиза един gsync монитор В сравнение с един freesync разликата е около 300-400лв, а пък и rx 590 е много по-до ра от 1060

Видео картата е взета за 505 лева което за този видео карта е доста добра цена :slight_smile: (в момента е на намеление мисля че за цялата страна)

В десктоп бг има RX 580 8GB (която е малко по-бърза от 1060 и има 2 GB повече VRAM) на PowerColor за 480.

PowerColor не са най-добрата марка, но за цената мисля, че си струва.

🤔