PC-то ми се рестартира

Здравейте от няколко седмици като пусна игра като Fortnite или Six Siege екрана на монитора става черен и се чува забил звук или просто се рестартира компютъра понякога обаче като се рестартира и като стигне до надписа Добре дошли се случва това от снимката Screenshot by Lightshot помислих си че е от самата Видео карта смених я и сега пак се изключва и въпорса ми е възможно ли е да е се е натрупала много прах в захранването и по някакъв начин да създава проблем или трябва да търся проблема в друг компонент пробвах да пусна hiren тест но така и не успях да го пусна.

Правил ли си тестове на температурите?
Да не са се омазали драйвърите?

1 Like

всичко като температури е ok изгледах 1 видео и мисля че е от захранването възможно ли е като го почистя да се оправи и ли просто е деградирало до такава степен че да не може да държи конфигурацията ?

1 Like

И според мен е от захранването (може би изсъхнали кондензатори).
Може и повредена рам да е, но ако го прави само в игри и си сменил видео картата, най-вероятно е захранване.

1 Like

ами понякога се случва и докато си гледам видеа или си говоря с приятели

Ако имаш няколко плочки рам започни да ги тестваш една по една дали проблема е от тях. Но по ме съмнява захранването.

1 Like

ами имам 6 плочки рам ще пробвам благодаря

1 Like

Според мен (човек който не разбира толкова от компютри) го закарай някъде да го видят и да ти кажат какъв е проблема. Цялото разглабяне и констатиране на проблема не трябва да струва повече от 10-20 кинта.

1 Like

Днес си разглобих захранването ето снимка как изглеждаше Screenshot by Lightshot след което го почистих хубаво и го сглобих пуснах PC-то и за мое щастие то тръгна след което за около 30 мин пуснах FurMark, Heaven Benchmark, Prime95, stress test-а в CPU-Z и от Aida64 пуснах тест на System Memory, Chache, и HDD за 25 минути не стана нищо не съм си махал клока на процесора той не премина 65 градуса както и видео картата хардовете си стояха под 30 градуса но най - важното нещо е че компютъра остана пуснат през всичките 25 - 30 минути в които беше подложен на тормоз!

2 Likes

Ако разглобявайте захранвания МНОГО внимавайте, защото има части, които задържат ток и може много тежко да ви жегнат. :smiley:

2 Likes

No pain, no gain :swiftrage10000:

2 Likes

Ами за това пуснах в Hardwarebg тема и ми казаха че след няколко минути се маха тока но аз за всеки случай преди да си легна махнах кабела от захранването и от контакта и на сутринта го разглобих

1 Like

🤔