Проблем с драйвърите- Power Color Red Devil RX 480 8GB

![2018-10-
Когато взех картата ми направи впечатление че performance-а не е такъв какъвто очаквах, след това свалих драйвърите на картата от сайта на power color, но кадрите не се вдигнаха и реших че картата ми е тази 1 на 1000 която е по-слаба от другите от нейния клас, обаче сега виждам това…
Точно си взех бф1 и още преди да се изтегли играта ми излезе това:
Идеи?
П.С. Да не съм чул коментари от сорта da si be6e vzel nvidia и т.н. щото ще ви бия с картата и без това е колкото ръката ми :smiley:

еми единственото нещо което мога да ти кажа да отидеш десен ботон на десктопа дислей сетинги после advanced display settings там виждаш display adapter properties for display и там на adapter виждаш картата цъкаш на properties после driver секцията и uninstall device или disable device не съм сигурен кое от двете и после единственото нещо което можеш да направиш е да влезеш на официалния сайт на AMD и да пробваш пак да си изтеглиш драйвърите за друг начин незнам како да направиш или пък да видиш някое клипче в youtube или в google нещо

1 Like

Да и аз това се сетих докато чаках някой да пише тук, че мога сам да се разтърся в нета.

Това са единствените драйвъри които намирам от сайта на производителя.
На първия скрийншот се вижда че играта изисква драйвър 16.20.1025, а този който съм инсталирал аз е 16.8.2 . Не съм сигурен дали става въпрос за един и същ номер, но ако да то тогава драйвъра ми е стар, а пък няма друг

Пробвай от сайта на AMD.

Сигурен ли си , че си включил монитора във видео картата, а не в дънната платка?
И изтегли драйвърите от сайта на AMD, не от този на powercolor.

Още снощи бях изтеглил драйвери оттам, обаче май бяха за radeon rx 480 и след това не можах да намеря за моята карта, а колкото за hdmi кабела, няма нужда да ме питаш такива неща :slight_smile:

Нали твоята е RX 480 ??? :thinking:

Е да де ама явно има бранд radeon и като го изтеглих и опитах да го лаунчна ми изкара че е несъвместим със системата

Няма никакво значение дали е Radeon(AMD), Asus, Gigabyte и т.н. Драйвърите са едни и същи, само охладителя е различен и понякога формата на платката.
Пробвай да деинсталираш драйвърите, който си пробвал до сега, изтрий и драйвъра за старата видео карта и инсталирай драйвъра от сайта на AMD наново. :slight_smile:
Прабвай и да изключиш вграденото видео от биоса.

2 Likes

Има ли някаква папка която съдържа всички драйвери на едно място, че не ми се търси довечера всеки поотделно

Драйверите, задължително трябва да се деинсталират. Даже и обикновените програми е хубаво да се инсталират. И ако изтриеш папката със всичките си драйвъри, Winodws няма да тръгне повече.
Иначе просто цъкни десен бутон на “моя компютър” -> “Manage” -> “Device Manager” -> “Display adapters”, десен бутон върху устройството и цъкаш “Uninstall”. Деинсталирай също и контрол центъра на амд, надявам се това знаеш поне как става :slight_smile:

Инсталирах целия radeon software, който явно включва и драйвърите, но пак е същото


Като ми се наложи преди това да нулирам почти всички файлове на компютъра заради друг проблем. Странното е че се случва само когато съм с видео картата, махна ли я за да играя с вградената вега 11 на процесора всичко е наред и си играя играта.

С коя карта беше като инсталира драйверите, външната или вътрешната?

Външната, вече я бях сложил в кутията

Но нея ли ползваше? Ако си ползвал вградената, най-вероятно радеон софтуера е инсталирал драйвър само за нея.

Ползвах нея, hdmi кабелът беше включен в картата, а не в дъното

Когато отвориш Radeon Settings и долу в дясно цъкнеш на “Updates”, какво пише на “Currently Installed:”

18.10.2 и след като проверя за ъпдейти ми показва че съм с най-новия драйвър

Доста хора пишат в интернет със същия проблем и на много малко от тях се оправя с преинсталация на драйвърите. Явно просто играта е проблемна на AMD хардуер (не знам за nvidia).

А да те питам играта купена ли е или е купена от Замунда?