Как да направим .ехе на python

От много време търся решение на този проблем и до сега без резултат, ако някой ми препоръча нещо добро и удобно ще съм благодарен.

1 Like

Ъм… ако знаеш Python не трябва ли да знаеш как да го компилираш в exe? Не се ли използва просто програма в която си пишеш кода и после го компилираш? :smiley:

Python е скриптов език, език от високо ниво, което ще рече че се “execute-ва” от интерпретатор(чете кода ред по ред и го изпълнява). Реално програмите можеш да си ги пускаш без да генерираш .exe но това си е един вид open source, aма аз не искам да е.

http://www.py2exe.org/index.cgi/Tutorial

Бих пробвал това. На кратко правиш втори python script, който конвертира оригиналния с помощта на py2exe.

1 Like

Ооу да това ми напомни за една подробност, която бях пропуснал. Трябва да е за linux(Ubuntu). Знам за този вариант, но все пак благодаря!

От написаното до момента не съм сигурен, че знаеш какво правиш. Линукс не може да изпълнява .exe файлове, освен ако не използваш Wine или друг емулатор.

1 Like

Знам, но аз съм под linux, а потребителят е под windows на мен ми трябва самата програма правеща .ехе Да върви на linux.

Пробвай да подкараш windows във виртуална машина след което провай py2exe метода.

За виртуалната машина можеш да използваш VirtualBox.

Сега схванах, искаш да направиш програма която върви под линукс и генерира .ехе файл. Съжалявам но не мога да ти помогна:confused:, но успех в начинанието ти :slight_smile:

Аз мисля, че има .py файл, който иска да конверира в .exe за клиента му.

@xxm0703 Без значение е, ще ти трябва windows.

ОК, благодаря хора! Това с виртуалната машина е супер идея.