Как да си ъпдейтнем биоса- Ryzen 2400g, asrock b350m pro 4

Преди няколко дни си слобих съответната конфигурация, но трябва да ъпдейтна биоса, попринцип нямам достъп до лаптоп или друг компютър, но ако няма друг начин ще се разпитам наляво и надясно. Та въпроса ми е, може ли да сваля съответния файл на таблета ми и със usb да го вържа към компа и така да станат нещата, някой има ли подобен опит. И ако може по-подробна информация (ако горната идея не се получи) за това как да направя нещата. В нета гледах доста, но си е друго да ти се обясни на български всичко от до. Например неща като какъв формат да е драйвъра, дали има специални драйвъри за съответния процесор или за всички е едно и също, трябва ли ми някаква програма за usbто за да кача драйвърите, след като ги кача какво точно да барам там, как да активирам програмата, абе всичко. Ако някой знае ще съм му много благодарен!

Можеш ли да влезеш в BIOS?

1. BIOS-а и драйвърите са 2 отделни неща.
  2. Ако можеш да влезеш в BIOS-a и компютърът ти е свързан с кабел до рутера, можеш да го ъпдейтнеш чрез интернет. Тези дни ъпдейтнах моя BIOS така. Просто цъкаш 1 бутон и започва сам да се ъпдейтва.
    Ако искаш мога да ти пратя снимки, да видиш как изглежда на моето дъно, което също е Асрок, но много по-старо.
1 Like

В началото на темата съм писал че е току що сглобен. Вързал съм един стар хард със win xp за да има някаква os.

Като го включа само завърта перките и на екрана изписва no video input(при рестарт на самия екран).

Лошо!
Трябва ти по-стар процесор, за да ъпдейтнеш биоса и след това вече ще може да ползваш твоя процесор.

2 Likes

Няма ли друг начин

Да дадеш дъното там където си го купил или в някой сервиз, за да ти го ъпдейтнат.

Добре де, а те как го ъпдейтват, трябва да има начин да го направя сам защото излишни пари никой няма…

Със по-стар процесор

AMD, бяха казали, че може някой с твоя случай, да говори със съпорта и да му пратят процесор, с който да си ъпдейтне дъното и след това да го изпрати обратно.
Но не знам дали това ще работи с България, а и би отнело много време, докато дойде този процесор.

3 Likes

Четох днес нещо такова, но не го бях разбрал напълно… сега ми е ясно. Явно ще се набутам с още 30-40 лв за ъпдейт. Още нещо по-горе беше писал че драйвърите се различават от биоса. Какви важни видове драйвъри има(освен тези за видекартите)?

Windows 10 се справя доста добре с отсталите драйвъри. Аз не бих се притеснявал за тях, освен ако няма някъкъв проблем. Също едвали ще ти искат 30-40 лв. да ти update-нат BIOS-а.

Като го дам утре и го настроят в ардес ще ви се похваля с колко са ме одрусали. Ами за win 7 какво мнение имаш?

WIndows 7, (поне при мен) даже няма драйвири за мрежовата карта и трябваше да ги инсталирам от диск. Така, че ако искаш win 7, за бая работи ще трябва да си търсиш драйвири ръчно (пример: USB 3.0).

Значи сигурно ще се откажа от седмицата, не ми се занимава с тем подобни работи.

1 Like

Какво ти е дъното? Иначе BIOSа се ъпдейтва лесно. Сваляш го на една флашка то сайта на производителя, влизаш в BIOS даваш M-FLASH и избираш файла. Само не флашвай с грешен BIOS, че си RIP. :smiley:

Да разбирам, че дъното ти въобще не ти отчита процесора и не можеш дори да влезеш в BIOS?

1 Like

Asrock b350m pro 4, написал съм в началото и да не отчита процесора, само върти перките

Маи имаш проблема където ти трябва да си ъпдейтнеш биоса за да ти отчете процесора ама за да го направиш ти трябва… процесор… Аз минах през тия мъки. Питай дали хората, от които си взел дъното не могат да ти го ъпдейтнат или намери някой приятел с Ryzen да го донесе на гости. :smiley:

1 Like

Нямам такива познати за съжаление, явно ще го нося оттам откъдето го взех…

BWT, ако го беше взел от Desktop.bg с промокод “G47”, щяха да ти го ъпдейтнат :wink:

sellout :money_mouth_face: