Ryzen 5 1600X/Intel Core i5-8400

Ryzen 5 1600X/Intel Core i5-8400
Ще си копувам процесор и се чудя кой от двата ще ми върши по-добра работа за стрийм и клипове? Дъното и за двата не ми е проблем.

Според мен Ryzen-а ще е по-добър :slight_smile:

1 Like

Съгласен съм с @iprogramforfood. Ако използваш Adobe Premire, i5 би бил по-добър, но като цяло бих взел Rysen-а.

Имай предвид, че за Rysen, е добра идея да вземеш бърза рам, което може да увеличи цената на машината, като се има предвид цените на рам памет в момента.

Според мен ще е по добре i5-тицата защото с нея ще изкарваш повече фреймове на игрите у като то стриймваш пак ще имаш много добър фпс на игрите. Докато ryzen-ните са по малко за игри и ше вадиш по нисък фпс

Ако не стриймваше, бих се съглавил, но когато имаш игра и стрийм на приемливо качество отворени, допълнителните 6 thread-а на Rysen-a, ще помогнат значително.

В такава ситуация, ако i5-тицатa е на 100%, има шанс за осезаем bottleneck (зависи от видеокартата), което ще намали кадрите повече отколкото по-ниският IPC на Rysen. Също играта, най-вероятно, ще започне да stutter-ва. Не само на теб няма да ти е приятно, но и на хората, които гледат стриийма.

Мс много пичове. Мн помогнахте. Живи и здрави! :kissing_heart::kissing_heart:

Така, и аз да си кажа мнението! И двата процесора ще ти вършат работа за стрийминг и заснемане на клипове. Също има и разлика в процесорите! 1. Intel Core i5-8400 е 6 ядрен БЕЗ Hyperthreading (т.е. има 6 физически / 6 логически ядра) а Ryzen 5 1600x е с Hyperthreading (т.е. има 6 физически / 12 логически ядра). 2. За i5-8400 не ти е нужен допълнителен охладител, а за Ryzen 5 1600x ще ти е нужен. 3. Ако вземеш Ryzen, както каза @TheEagleGamerBG

ще ти трябва по-бърза рам. 4 За Ryzen-a ще трябва по-мощно захранване, понеже дърпат повече ток. !!! И с двата процесора ще можеш да рендърваш, просто i5-8400 ще рендърва малко по-бавно от колкото Ryzen-a !!! Също бих ти препоръчал ако си взимаш Ryzen, да не взимаш 1600x, а 1600, понеже за 1600x ще ти трябва допълнител охладител както казах, но ако ще го Overclock-ваш, по-добре 1600х, но за 1600х, ще ти трябва дъно което да поддържа X chipset! Накратко и двата процесора са добри и ще ти вършат работа за стриймване, рендърване и заснемане на клипове, а вече който и да избереш няма да съжаляваш, а и ако мислиш сериозно да се занимаваш със заснемане на клипове и рендърване - Ryzen, а ако ще го правиш само за забавление - i5. Надявам се да съм ти помогнал :slight_smile:

1 Like

Тва е пълна глупост разликата от 30W tdp няма да я усети никога!

Мисля, че системата за цитиране малко се счупи. xD

1 Like

Само да жака, че моя компютър натоварен на максимум + двата монитора взима към 350 W макс. :smiley: Поне толкова съм го виждал. Така, че мислете какви захранвания ще взимате.

2 Likes

То почти няма прилично захранване под 300 вата на пазара, трябва да е някво сууууупер cheap. Така че едно от 350 в най-лошия или едно от 600 в добрия случай ще му свърши работа на човека.

1 Like

зависи… ако ще правиш видеа или ще стриимваш ВЕДНАГА ВЗИМАШ райзена, НО ако просто ще си разцъкваш по-добре си купи интела.

според мен Ryzen 5 1600X, защото е по-ефтин, а разликата му спрямо intel i5 е съвсем малка спрямо fps в игрите. И двата процесора са мощни, но все пак i5 е съвсем малко над ryzen.

🤔