Кое е по-добре ryzen 7 1700 или i7 8700

Ще го ползвам главно за игри,но по-напред мисля да стриймвам.

Честно да ти кажа. И двата процесора стават. Моят личен избор е интел защото процесорът им май че беше на повече гигахерци

Щом е главно за игри, intel. i7-цата, ще е по-добра и в редактиранте на клипове с Adobe Premire, а Rysen-a е по-добър за стриймване, но щом това не е приоритет, аз бих взел intel.

Имай предвид, че за Rysen, наистина се препоръчва да се вземе бърза памет, което ще стопи 70-те лева разлика между двата процесора.

Също, ако ще стриймваш, само от време на време, вземи Intel Core i5 8400, и си спрести 300 лв.

Мерси,ще видя има по принцип съм фен на intel,но сега клоня към ryzen.

Пичове не ви разбирам, сериозно. Става въпрос за топ процесори. Защо изобщо питате? Аз си взех комп преди 6 месеца някъде, взех го за видеа, а в последствие започнак и да стриймвам. Възможността беше i7 7700K или Ryzen-ският еквивалент. Знаех, че AMD са по-добри за това, което аз правя, но взех Intel, понеже съм свикнал. Нямам проблеми. Топ моделите винаги вършат работа, няма от какво да се притеснявате. Това е все едно да питаш какво да си взема- топ iPhone или топ Galaxy? Изборът е между топа на топа, остават само личните ви предпочитания.

1 Like

Защото въпреки, че са топ процесори, има разлика между двата и единият е по-добър от другия за някой неща и обратно.

В какъв смисъл си свикнал? Човек не свиква с процесор. Ако си знаел, че Rysen-а е по-добър, защо не взе него? Щеше да свърши по-добра работа за това, което ти трябва, няма да го правиш по различен начин, защото си с AMD.

Не е точно така. Когато си избираш телефон, ти не само гледаш как се представя в игри и т.н, но и операционната система, от коя марка е, дали има някъкви специални екстри и т.н. Неща, които ще променят начина по който го използваш. При процесорите гледаш цената и как се спрявя. Един процесор не се използва различно от друг, понеже правят едно и също.

1 Like

Прав си от една страна, но разликата не е съществена, смисъл няма да я усетиш. Когато купуваш толкова добра стока няма как да не се представя супер.