Мога ли да SLI 1060?

Здравейте от доста дълго време си мислех да сглобя конфигурация със две видео карти та питането ми е … скоро ще си взимам дъно MSI Z270 SLI PLUS цък дали ще мога да SLI-на две Msi GTX 1060 Gaming X 6gb? цък

Не. 1060 картите не поддържат SLI. Като цяло, не бих препоръчал 2 карти дори и Nvidia да поддържаха SLI на 1060. Като цяло е по-добре да се вземе 1 по-мощна, отколкото 2 по-слаби. Също какъв процесор мислиш да взимаш? Z270 дъната са за Kaby Lake процесори, които като цяло не си струват, като има Ryzen и Coffee Lake.

3 Likes

знам но вече е късно със i5 7600 съм.

Ако си с 7600, няма смисъл да даваш пари за Z дъно, понеже процесорът ти не поддържа overclock-ване. Погледни H или B дъната:

Също ако имаш парите за 2 1060 от тези по-горе, по-добре виж RTX 2070.

RTX ON :joy:

не не няма как да дам 2бона за видео карта :smiley: а това за sli с 1060 го мислех като план за в бъдеще но няма смисъл явно ще си взема на asus rog strix 1060ката най мощната.

За тази ли говориш? Поне според мен няма смисъл да я взимаш.

Разликата ще е 1-3 fps в най-добрият случай. Ако имаш парите за по-горната, по-добре вземи 1070.

Ако имаш някой друг лев:

да но ако трябва да си взема 1070 трябва да взема и по силно захранване защото в момента съм със 500W-тово или ще стигне?

Да. Разликата е около 30 вата.

ще стигне?

Да. Pascal картите са доста ефективни. Ако много те притеснява, вземи 1060 за 650 лв. и си спести някой лев.

1 Like

Да Pascal картите са доста добри но трябва да я поръчаш от чужбина защото в бг май няма такива.

Виж по-горе, където ги пратих. Има ги в България.

пратил си на asus и на msi карти.

Да, но ядрата са правени от nvidia. Msi, Asus, Gigabyte и т.н, правят вариации на оригиналният дизайн на nvidia, като ядрото е оригинално. Те слагат по-добър охладител, по-добър VRM за overclock-ване т.н. Картите по-горе са вариации направени от Asus и msi, но пак са Nvidia видеокарти.

Това са почти еднакви карти. Единствената разлика е охладителя и може би VRM. ТОВА Е. Карите, които произвеждат MSI и т.н не са техен оригинален дизайн.

Е да така е за това имах предвид че оригинала го няма в България.

И все пак бих си купил на Msi Gtx 1060 Gaming X 6Gb.

1 Like

Защо ти е оригинала? В 99% от случаите aftermarket картите са по-добро решение.

Така е за това казах по-горе коя бих си купил.

Аз мога ли да знам за какъв чеп ти е SLI като супер много от игрите не го ползват както трябва тъй като изключително мизерен процент от хората го имат и хората не си оптимизират игрите за него? :smiley: Освен ако няма да копаеш валути или тежко да рендърваш няма голям смисъл според мен.

Ами да реших вече няма да SLI ще си взема една 1060 на msi и тва е :smiley:

🤔