Software for competetive surround sound

Взех си Beyedinamic Custom Pro Plus и стереото е супер, ама за гейминг е шит. Трябва ми или sound карта за 300 лв или някой мн добър софтуер който да преработва звукът. Та се чудех какви програми ползват CS GO и FPS протата, защото съм сигурен че не ползват нищичко! Ако е платен, трябва да е леджит про софтуер, а съм по-навит на някой и от онзи сайт, ако знаете такъв разбира се.
Досега съм пробвал със dolby-то на windows и е пълен боклук. Бях горе долу доволен от boom3d ама ми свърши free trail-a, а ако ще давам пари, то ще е за нещо много добро. Таа чакам идейки.

Точно нищичко използват. От гледна точка на звук, няма разлика между CS и някоя песен. Dolby, Boom3D и всичките тези програми няма какво толкова да направят. CS пращата на слушалките два звукови канала, един за лявото и един за дясното ухо, а ти носиш слушалки с два говорителя.

Такива програми могат, да ти дадат илюзията за по-точен звук, но това не е така. Дори някоя игра, да поддържа Dolby Audio, ти ако си на слушалки, пак ще чуваш stereo, ако мога така да се изразя.

Няма значение, колко пари дадеш за софуер или звукова карта, стереото си е стерео. Surround sound, на звукова система с по-малко от 4 говорителя e fake.

1 Like

Демек 90% от звукът си зависи от играта, то аз си го мислех това докато слушах някой 8 и 9D песни, но все се надявах да е нещо от компютърът. Защо обаче, сега ще кажа. Когато слушам музика от на брат ми леновото от 2015, и му активирам долбито което той го има дадено със телефонът, слушалките стават неузнаваеми, звукът е много прецизен, високите средните и ниските тонове са разделени идеално и ефектите, които идват със песентаа са ясно изразени, без да се СЛИВАТ със другите звуци както става във фпс-те. И искам това и на компютърът ми. Но явно ще трвабва да се обърна към някой студиен специалист, де да знам.
Благодаря за отговорът все пак! П.С Аз съм объркал това което съм исках да напиша

имах предвид, защото съм сигурен че ползват поне нещичко

Еми да и добре, че е така. Иначе не мислиш ли, че ще е нечестно ако някои, може да чува с по-голяма точност от къде идват стъпките на някои?

Иначе да, ако познаваш някои, които е професионалист в сферата на звука, той ще може да ти каже повече. Поне за мен, ако някои използва слушалки, всички софуери, които казват, че ти дават по-точен звук са BS. Dolby и т.н си имат място в домашни и големи кина, където може да има от 4 до 40 и нагоре говорители.

Най-точният и чист звук, е този, които е преработен възможно най-малко пъти.

2 Likes

Най-често телефоните с подобни “Dolby” или “Beats” настройки, просто прилагат някакъв еквалайзер ефект. Същото можеш да постигнеш и с приложение като Music Volume EQ. На компютър го настройвам от драйвъра за звуковата и карта и не мога да ти пропоръчам някоя програма, но трябва да има такива.

Относно точността на звука в игрите, най-доброто което можеш да направиш е в настройките на звука да промениш “2 speakers” на “Headphones”. В някои игри като CS:GO я има тази настройка и по default е 2-speakers.

1 Like

Надявам се това да хвърли малко светлина по темата за surround sound

1 Like

🤔