Проблем с обработка на видеа със Sony vegas Pro 13

Здравейте! Проблемът ми е че използва 100% от CPU и 0% от 1070-ката и рендърва с векове, въпреки че от настройките направих: Use cuda if available и от Preferences > Video избрах картата… Имам последните драйвъри.

Някъде около два часа иска да рендърва 40 чинути 1080p60 видео.

Какъв ти е процесора? Използваш ли ефекти, които могат да бъдат render-нати с видеокартата? Имай предвид, че Sony Vegas не използва видеокартата кой-знае колко добре.

i7-6700HQ 4core 8threads 2,6/3,2 ghz
Само режа някои части и коригирам звука.
Ако може ми предложете някоя програма с която по-бързо да обработвам видеата с графичната карта.

wondershare filmora може да пробваш

На мен ми харесва Premiere Pro, но ако само режеш части и копираш звук, не очаквай видеокартата да направи кой-знае какво.

Видеокартата помага най-много когато слагаш ефекти, които могат да я използват (Lumetri color е ефект който за използва за корекция на цветове и видеокартата му помага доста).

За колко време очакваш да се render-не един 40 минути клип?

1 Like

Също кажи какъв енкодер и битрейт ползваш. Може би можеш да направяш малко оптимизации там, но не очаквай много от 4-ядрен процесор. :wink:

Значи няма програми, които да обработват само с видеокартата или главно с нея? 1080p60 са клипчетата, записвани с Shadowplay и 50мбит битрейт.

За съжаление не, няма. Движим се в тази посока, но още не сме там. Когато завърташ или оголемяваш някоя снимка или видео в Premiere Pro, видеокартата го ускорява, но процесорът още трябва да върши бая работа. По едно време имаше един плугин за Premiere Pro, който ти позволяваше да render-ваш с NVENC чипа на Nvidia видеокарти, но беше за версия CS6 и май спряха да го поддържат.

Еми ще си продължавам с Camtasia Studio 9, че съм и свикнал… А си мислех, че като си взема нов компютър със силна карта ще мога да обработвам по-бързо…

Обработването главно товари процесора. Лаптопите като цяло не се препоръчват за edit-ване, главно заради по-слабите процесори и лимитираното охлаждане.

Да добавя, че с камтасията стана за 1 час, което е доста добре… Лаптопа има доста хубаво охлаждане, все пак е с 1070. По време на едитване не вдигна 70°