Въпрос за SSD-тата?

Голяма ли е ползата от SSD-тата?

2 Likes

Огромна. 10 символа.

3 Likes

Компютърът ти се стартира по-бързо, програмите които са на SSD-то също зареждат по-бързо и това е като цяло. Windows-а се усеща малко по-бърз, понеже по-бързо отговаря на действията ти, но това няма да ти увеличи FPS-а в игрите ако се чудиш. :slight_smile: :joy:

5 Likes

SSDто няма да ти вдигне FPS са в игрите но щети ги зарежда програмите по бързо ако има едни 100лева отгоре играй едно SSD

1 Like

Аз само ще кажа ДА.

1 Like

Полза - ДА има.
Ама чак голяма НЕ.
Живее се и без него,въпросът е че ако имах безкрайно много пари бих си сложил.Попринцип НЕ са излишни пари,просто не е някаква драстична промяна която ще накара компютърът ти да лети. :smiley:

4 Likes

Пичага, както каза, не си ползвал. Разликата си е голяма, доста по-приятно е със SSD. Освен това, защо ако имаш “безкрайно много пари”, почти 2019 сме, не е толкова скъпо. :smiley: :smiley: :smiley:

4 Likes

Да, не е толкова скъпо, но аз съм търпелив човек и не смятам, че ми е нужно да зарежда МАЛКО по-бързо. Но пък разбирам хората които го ползват. :smiley:

3 Likes

Ако един път си ползвал SSD, то не можеш да се върнеш обратно на стандартен диск, разликата ще ти се струва огромна :))

7 Likes

То не е само за зареждането, целия компютър ще ти се стори “по-пъргав”

3 Likes

Единствиния минус е че имат лимит на данните които могат да се запишат… За някои SSD-та (пример 512GB) е към 600 TB. Някои го минават и отиват на 1 PB, някои умират и по-рано :slight_smile:
Колкото по-малък е капацитета, толкова и по-малка тази стойност…

1 Like

Почти е така… имат окло 1000 цикъла на “сектор”. Ако имаш 250GB ссд, можеш спокойно да очакваш до 250ТБ запис. Което е много време, повярвай…

1 Like

Зависи от технологията…

1 Like

Има с 3к презаписвания, 5к, 10к, 100к (индустриални)

1 Like

Така е, говорим за средностатистическо ссд което потребителя Гошо ще си вземе защото е по-евтино :slight_smile: Да не говорим, че някои индустриални ссд-та имат доживотна гаранция.

1 Like

Някой да ми обесни за кви цокли говорите уа :joy:

1 Like

Всеки един “сектор” в SSD-то, поради естеството на материала от който е направен, има живот. Този живот най-често се определя от циклите на презаписване.Също така повечето SSD-та, ако да кажем са маркирани като 120GB вътре в себе си държат 10% повече от обявеното пространство, като буфер, за да може, когато даден сектор умре, той да бъде заместен от друг и потребителя да не разбере за това. Важен факт е, че повечето пъти дори секторът да е умрял, той може да бъде прочетен, но не и презаписан.

2 Likes

Мерси :slight_smile:

На ти 10 символа…

2 Likes

Ех, тези 10 символа. Пак трябва да вдигнем бунт :joy::kappa:

4 Likes

Недей че Готика вече ще ни бие с мотика всичките. :joy:

1 Like

🤔