Полезни конзолни команди за Team Fortress 2

За да не ме питате какви команди използвам реших да направя тази тема.

Тъй като конзолата не помни настройки много добре преди да използвате, която и да е от тези команди ще трябва да създадете autoexec.cfg файл в папката на играта. Моя се намира тук:

D:\Games\Steam\steamapps\common\Team Fortress 2\tf\cfg

Трябва да създадете autoexec.cfg файл и да го отворите в notepad. Всяка команда която напишете тук ще се пуска всеки път като отворите играта.

fps_max 144

Определя малксималните кадри с която играта да работи. Добре е да ги лимитирате на рефреш рейта на монитора си като при мен са 144 при вас може да са 60. :slight_smile:

mat_phong 0

Ако настройте mat_phong на 0 геройте ви няма да са толкова лъскави и ще изглеждат както в бета трейлъра. Проблема, е че всички Australium оръжия ще се бъгнат и ще изглеждат чисто златни.

ЦЪКНИ ТУК ЗА ПРИМЕРИ

mat_phong 1

mat_phong 0

cl_showfps 1

Пускайте я на 1 или 2 показва кадрите ви в горния десен ъгъл както и името на картата, която играете.

cl_burningibs 1

Ако пуснете тази коменда и някой, който е запален бъде взривен пърченцата му ще горят докато са във въздуха. Вкусно! :meat_on_bone:

8 Likes

Готик, как да оставим командата за FPS-a да работи след като рестартираме играта, защото лично при мен трябва да пиша командата всеки път. :smiley:

2 Likes

Защото трябва да ги слагаш в autoexec.cfg за да работят. Добавих го в темата.

3 Likes

много добре преди да използвате, която и да е от тези команди ще трябва да създадете autoexec.cfg файл в папката на играта. Моя се намира тук:

D:\Games\Steam\steamapps\common\Team Fortress 2\tf\cfg

Трябва да създадете autoexec.cfg файл и да го отворите в notepad. Всяка команда която напишете тук ще се пуска всеки път като отворите играта.

fps_max 144
Определя малксималните кадри с която играта да работи. Добре е да ги лимитирате на рефреш рейта на монитора си като при мен са 144 при вас може да са 60. :slight_smile:

1 Like

Мерси за отговора, но ето още няколко полезни команди, които според мен всеки трябва да използва.

viewmodel_fov 90

С тази ViewModel команда ще направи така че оръжията ви да изглеждат все едно не са ви забити в лицето.

fov_desired 90

Тази команда прави така че да виждате повече около вас. Ето пример:

Default fov_desired

fov_desired 90

2 Likes

Много ти благодаря Готик!

Може ли някой да ми каже как да си направя ръцете като на Гочикя.